Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 mei 2004 Jan Camphuis.: 053-4555588

Dodelijk ongeval

Motorcrosser verongelukt tijdens wedstrijd

Haaksbergen

Zaterdagmiddag 15 mei omstreeks 16.00 uur vond tijdens wedstrijden op het crossterrein van de Haaksbergse Motorclub (HAMC) aan de Binnenveldweg in St. Isidorushoeve, een dodelijk ongeval plaats. Een 31 jr. Enschedeer deed aan deze wedstrijd mee en was bij het nemen van een zogenaamde springheuvel met beide wielen in een afzonderlijk spoor terecht gekomen. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en kwam daardoor in aanraking met een band die daar ter bescherming lag. De 31 jr. werd gelanceerd en hij kwam met zijn hoofd tegen een rechts van de baan staande boom. Hij is vermoedelijk direct overleden. (bps: 04-060155)

Onder invloed op de motor

Bestuurder op motor zonder helm en onder invloed van de nodige alcohol, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Surveillerende politiemensen constateerden zondagmorgen 16 mei om ongeveer 02.00 uur dat een motorrijder zonder helm over de van Lochemstraat - Stadsgravenstraat reed in Enschede. Hij, een 26 jr. Enschedeer werd aan de kant gezet waar alcoholgebruik bleek. Hiervoor is hij aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1,55 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-0600373)

Automobilisten raken rijbewijs kwijt

Twee automobilisten vertonen gevaarlijk rijgedrag en rijden 154 waar 100 is toegestaan.

Enschede

Surveillerende politiemensen zien op de A35 twee personenauto's rijden in de richting Enschede. Ter hoogte van Hengelo worden de lichten uitgedaan en vervolgen beiden, vlak achter elkaar rijdend, hun weg. Op de N 35 tussen de Westerval en de Zuiderval, daar waar 100 km is toegestaan, wordt van beide een snelheid gemeten van 154 km per uur. Alle twee de bestuurders, Enschedeers van 28 jaar, konden aan de kant gezet worden en beiden zijn meegenomen naar het bureau waar hun respectievelijk rijbewijzen zijn ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-060320 - 04-060325)

Vier keer brand in drie dagen

Leegstaande panden voor de vierde keer in brand gestoken

Almelo

Brandstichting in leegstaande woning

Bij een brand in leegstaande woning loopt naastgelegen pand waterschade op

Almelo

Op donderdag 13 mei omstreeks 23.16 uur komt er een brandmelding binnen. De bovenwoning van een onbewoonde pand aan de Wibauthof staat in brand, de vlammen komen uit het dak. De naastgelegen woning is nog wel bewoond en loopt ten gevolge van het bluswerk veel waterschade op. De politie vermoedt brandstichting en stelt een nader onderzoek in. (bps: 04-059392) Dit persberichtje werd vrijdagmorgen de 14e opgemaakt en verzonden, niet wetende dat in dezelfde straat vrijdagavond de 14e en zaterdagavond de 15e mei, nogmaals tot drie keer brand in een leegstaande woning uit zou breken. Vrijdagavond werden branden gemeld om 19.50 uur en 22.40 uur en zaterdagavond om ongeveer 19.35 uur. In alle gevallen gaat de politie uit van brandstichting en zal verder onderzoek e.e.a. moeten uitwijzen.

Aanhoudingen na zinloos geweld

Drie personen aangehouden die twee anderen mishandelen

Almelo

Zondagmorgen de 16e mei werd omstreeks 03.30 uur gemeld dat er moeilijkheden waren op het Waagplein in Almelo. Twee personen zouden daar door drie anderen zijn mishandeld. Bleek dat een 22 jr. Groninger die op het Waagplein had gelopen samen met een 24 jr. vriend uit Almelo een opmerking had gemaakt naar twee jongens, naar later bleek Almeloers van 17 jaar, die bezig waren een fiets te vernielen. Hierop keerde de agressie zich tegen de 22 en 24 jr. Een derde persoon, een Almeloer van 22 jaar, bemoeide zich er ook mee en gedrieën werd er geschopt en geslagen, ook nog toen een van de twee op de grond lag. Op aanwijzen van het 24 jr. slachtoffer konden de drie in de omgeving worden aangehouden en zij werden overgebracht naar het bureau en voor de rest van de nacht opgesloten. In de loop van zondag de 16e mei zijn de drie voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (bps: 04-059962)

Ongeval met letsel

Automobilist rijdt door hekwerk en komt ondersteboven met auto op oprit woning terecht

Hellendoorn

Zaterdagmorgen 15 mei om ongeveer 06.00 uur verloor een 20 jr. automobilist uit Hellendoorn rijdend over de Ninaberlaan in zijn woonplaats de macht over het stuur. Hij reed door een hekwerk van een van de woningen aan deze straat en kwam ondersteboven op de oprit van dit huis tot stilstand. Met onbekend letsel is de 20 jr. door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (bps: 04-059962)

Gewond na val van aanhanger

Man valt van hooiberg op aanhanger achter tractor en raakt gewond

Holten

Een 26 jr. inwoner van Holten raakte zaterdagmiddag 15 mei om ongeveer 15.00 uur gewond toen hij van een hooiberg afviel. Hij viel op het wegdek en werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Deventer. De 26 jr. zat samen met een 24 jr. plaatsgenoot op de hooiberg op een aanhanger achter een tractor, die bestuurd werd door een 22 jr. Holtenaar. Op een gegeven moment was het hooi gaan schuiven en kon de 24 jr. nog net op tijd van de aanhanger afspringen. De 26 jr. had e.e.a. te laat in de gaten en viel. Een onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-060139)

Aanrijding, onder invloed

Snorfietser veroorzaakt aanrijding en is onder invloed van de nodige alcohol

Almelo

Een 26 jr. Almeloer zag rijdende op zijn snorfiets, zaterdagavond 15 mei omstreeks 22.35 uur een 27 jr. automobilist uit Almelo op de kruising Deldensestraat -Bornsestraat in Almelo over het hoofd. De snorfietser wilde vanaf de Deldenerstraat de Bornsestraat inrijden en reed daarbij tegen de auto van de 27 jr. Wat kleine verwondingen aan handen en gezicht waren het gevolg. Ook werd het nodige alcoholgebruik bij de 26 jr. geconstateerd waarvoor hij werd aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.5 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-060260)

Aanhoudingen na vernieling

Vier jongens aangehouden na het plegen van o.a. vernielingen in een bus

Tubbergen

Zondagmorgen 16 mei werd gemeld dat een bus met daarin ongeveer 25 jeugdigen onderweg was naar Tubbergen en dat in de bus vernielingen waren gepleegd. Gemeld werd dat ook bij het vertrek uit Tubbergen op zaterdagavond al wat problemen waren geweest. De bus was door de groep gehuurd om hen naar Markelo te vervoeren voor discobezoek. Bij aankomst in Tubbergen werd de bus aan de kant gezet en bleven de deuren gesloten. Een voor een werden de inzittenden eruit gelaten en werden hun personalia genoteerd. Een van hen, een 17 jr. jongen uit Tubbergen werd verantwoordelijk geacht voor de vernielingen in de bus. Hij werd hiervoor aangehouden. Twee anderen, ook 17 jaar en afkomstig uit Tubbergen, vonden het nodig de politiemensen te beledigen en zij werden daarvoor aangehouden. Een vierde, een 16 jr. jongen uit Tubbergen, wilde zich niet verwijderen en werd aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Alle vier zijn overgebracht naar het bureau in Hengelo en daar voor de rest van de nacht opgesloten. De rest van de groep is naar huis gestuurd. In de loop van de zondag zijn alle vier afgehoord en onder ouderlijk gezag gesteld. Een vervolg onderzoek wordt door de politie gedaan. (bps: 04-060361)


---- --