Politie Groningen

Persberichten zondag 16 mei 2004

provincie Groningen 16-05-2004 -

Alcohol in het verkeer
Op de Singel in Delfzijl is zaterdagnacht een 33-jarige inwoonster van Delfzijl aangehouden die haar auto onder invloed van alcohol bestuurde. Ze had 1.3 promille alcohol in haar bloed. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Haar man, die naast haar in de auto zat, maakte later stennis bij het politiebureau. Hij werd aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering.
Een 21-jarige snorfietser werd zaterdagnacht op de Poelestraat betrapt met 1.8 promille alcohol in zijn bloed. Zijn snorfiets werd aan het bureau gestald. De politie maakt proces-verbaal op.

Noordwolde: bromfietsers overleden na hartstilstand
Een 48-jarige bromfietser is zaterdagavond op de Noordwolderweg bij Noordwolde door een hartstilstand overleden. Betrokkene werd door een voorbijganger op de weg gevonden. Hij leek ernstig gewond en lag onder de bromfiets, maar vermoedelijk was hij op dat moment al overleden. Onderzoek gaf aan, dat hij vanuit de richting van de Wolddijk was komen rijden. In de bocht even voorbij de sportvelden was hij kennelijk onderuit gegaan. De schouwarts constateerde dat het slachtoffer vermoedelijk door een hartstilstand was overleden.

Loppersum: krakers uit woning gehaald
De politie heeft zaterdagavond op verzoek van de gemeente een groep van 20 personen, voor het merendeel bestaande uit volwassenen, uit een woning aan de Molenlaan in Loppersum gehaald. Ze hadden de woning zaterdag gekraakt. Het was de bedoeling dat enkelen in het pand zouden gaan wonen. Omdat er nog geen sprake was van werkelijke bewoning zijn de aanwezigen aangehouden op verdenking van vernieling. Ze zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Het ging om mensen uit onder meer t Zandt, Overschild, Hoogeveen, Groningen en Hoogeveen. Een 36-jarige inwoner van Ter Apelkanaal is tevens verhoord ter zake bedreiging van een van de politieagenten. Het pand was eigendom van de gemeente.

Uithuizermeeden: motorrijder gewond
Een 33-jarige motorrijder uit Roodeschool is zaterdagavond gewond geraakt toen hij op de Eemspolderweg bij Uithuizermeeden onderuit schoof en in de sloot belandde. Hij is met meerdere botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn motorfiets raakte zwaar beschadigd. Vermoedelijk is het ongeval ontstaan doordat hij in de berm raakte en daarna niet god meer op de verharding kon terugkeren. De motor werd onbestuurbaar waarna de zaak onderuit ging. De zwaar beschadigde motor is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Winsum: automobilist gewond naar ziekenhuis
Een 46-jarige automobilist uit Baflo is zaterdagmiddag met inwendige verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen, nadat hij op de Provincialeweg met zijn auto tegen een vangrail was gebotst. Betrokkene moest even voorbij de rotonde in de richting Ranum een voor hem rijdende motorfiets ontwijken die langzamer reed dan hij had gedacht. Daardoor raakte hij de controle over zijn auto kwijt en botste ten slotte tegen de vangrail van het ter plaatse gelegen kanaaltje. De auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Ter Apel: agressieve man aangehouden voor mishandelingen Een 30-jarige inwoner van Ter Apel is zaterdagavond aangehouden voor het mishandelen van enkele dorpsgenoten. De man bezocht een feestje in het dorpshuis. Daar kreeg hij ruzie met zijn echtgenote. Buiten gaf hij haar aan aantal klappen, hetgeen werd gezien door en 15-jarige dorpsgenoot. Toen deze daar iets van zei kreeg hij ook een paar klappen. Daarna gooide de 30-jarige man de jongen op de grond en pakte hem bij de keel. Toen andere aanwezigen de zaak wilden sussen kreeg nog iemand een paar klappen van de 30-jarige man die daarbij met een hard voorwerp sloeg. Een 37-jarige inwoner van Ter Apel raakte daardoor gewond en moest worden behandeld in het ziekenhuis. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Westerlee: vrouw gewond na ongeval
Een 44-jarige inwoonster van Nieuwe Pekela is zaterdagnacht gewond geraakt toen ze met haar auto op de Emmergoweg bij Westerlee tegen een boom botste en daarna in de sloot belandde. De vrouw is enigszins onderkoeld en met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Winschoten. De oorzaak is niet geheel bekend. De auto is in een flauwe bocht rechtdoor gereden zoals de sporen duidelijk maakten. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: aanhouding voor mishandeling
Een 34-jaruige Stadjer is zaterdagnacht aangehouden nadat hij op de Grote Kromme Elleboog in Groningen een 19-jarige inwoner van Stadskanaal en een evenoude inwoner van Ter Apel had mishandeld. Ze kregen om onduidelijke reden het met elkaar aan de stok, waarna de Stadjer een riem pakte en de beide knapen een paar klappen verkocht. De verdachte was eerder in de nacht betrokken geweest bij een mishandeling. Ook daar was ook geen duidelijke aanleiding toe. De Stadjer bleek onder invloed van alcohol en medicijnen te zijn. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: 16 jarige jongen aangehouden voor vernielingen en openbare dronkenschap
Een 16-jarige knaap uit Groningen is zaterdagnacht aangehouden voor het plegen vernielingen en voor openbare dronkenschap. De jongen werd gezien bij het vernielen van een raam van een woning aan de Rensumaheerd in de stad. Hij gooide een blik bier door het raam. Even daarvoor was er een soortgelijke melding uit de wijk waar ook een raam was vernield. De jongeman werd even later aangetroffen op de Jensemaheerd. Hij voldeed aan het signalement, maar was dronken. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. In het verhoor zondagmorgen kon hij zich van de vernielingen niets herinneren. Hij is na het afleggen van de verklaring weer op vrije voeten gesteld. Het onderzoek naar de vernielingen krijgt nog een vervolg.

Harkstede: drie autos beschadigd tijdens botsing
Bij een botsing, zaterdagmorgen op de Hoofdweg in Harkstede, liepen zaterdagmorgen drie autos zware schade op. Ze moesten door een bergingsbedrijf worden afgevoerd. Tevens liep één van de bestuurders letsel op in het gezicht door glassplinters. Hij, een 25-jarige inwoner van Garmerwolde, moest voor behandeling naar een ziekenhuis in Groningen. Deze bestuurder lette even niet goed op en botste tegen de achterzijde van een afremmende voorganger, een 76-jarige inwoonster van Groningen, die nagenoeg stilstond. Zijn auto kwam daardoor dwars op de weg te staan, waardoor een andere automobilist, een 53-jarige inwoner van Groningen zijn weg geblokkeerd zag en tegen de dwarsstaande auto botste. De weg is enige tijd geblokkeerd geweest. Het verkeer is tijdelijk omgeleid.