Time : 2:04:41 PM
Date : Sunday, May 16, 2004
Sender Name: Kabinet Dirk Van Mechelen

MINISTER VAN MECHELEN: LUCHTHAVEN DEURNE WORDT VERDER UITGEBOUWD

PERSMEDEDELING VAN DIRK VAN MECHELEN, VLAAMS MINISTER VAN FINANCIEN EN BEGROTING, RUIMTELIJKE ORDENING, WETENSCHAPPEN EN TECHNOLOGISCHE INNOVATIE

Vlaams minister Dirk Van Mechelen laat in een reactie op de berichtgeving dat er een onderzoek zou zijn naar de verdere ontwikkeling van de luchthaven van Deurne weten, dat er sowieso GEEN sprake is van een verlenging van de startbaan van de luchthaven.

Omwille van de veiligheid, zowel voor het luchtvaartverkeer als voor het wegverkeer, is er beslist over te gaan tot een ondertunneling van de Krijgsbaan. De minister is er dan ook van overtuigd dat de Europese Commissie dit initiatief kan ondersteunen.

Verder is het logisch dat bij de bouw van deze tunnel en de verdere ontwikkeling van de zakenluchthaven de nodige procedures gevolgd worden.

De Vlaamse regering zal dan ook - zoals gangbaar - een omstandig antwoord formuleren op de vragen van de Europese Commissie. Het gaat hier over een informele procedure, op gang gebracht na een klacht van gewezen V.U.-parlementslid Bart Staes, thans lid van 'Groen!'.

De conclusie is voor minister Van Mechelen duidelijk: "we gaan verder met de uitbouw van een regionale zakenluchthaven in Deurne, binnen de contouren die door de Vlaamse regering werden geschetst".

De minister laat verder weten dat dinsdagmiddag de regionale partners en het Vlaams gewest hun verbintenis ondertekenen en dat de aanbestedingsprocedure voor de resterende commerciële partner volop lopende is.

Dit alles zal leiden tot een PPS-vennootschap die de toekomst voor de regionale zakenluchthaven Deurne op een duurzame manier veilig stelt.

Persinfo: Philippe Heyvaert, woordvoerder minister Dirk Van Mechelen 02 - 553.64.11 of 0495 - 23.16.90