Ministerie van Defensie


---


---

Sergeant met militaire eer begraven

16-5-2004 14:31:00

Sergeant 1 Dave Steensma is zaterdagmiddag (15 mei) in zijn woonplaats Franeker met militaire eer begraven. De uitvaart en teraardebestelling van de in As Samawah in Irak omgekomen militair werd bijgewoond door onder anderen minister Kamp, de commandant van 11 Luchtmobiele Brigade, brigadegeneraal Gijsbers en de commandant van 12 Infanteriebataljon Luchtmobiel, Regiment Van Heutsz, luitenant-kolonel Wilming.

Aan het begin van de middag kon men in de Martinikerk afscheid nemen van de overledene en het condoleanceregister tekenen. Aansluitend volgde even na 14.00 uur de uitvaartdienst.

Zes van zijn directe collega's uit Schaarsbergen droegen de kist van Steensma, met daarop de Nederlandse vlag en de rode baret van de luchtmobiele brigade. Dertien collega's uit Irak, die het lichaam van de sergeant begeleidden toen dat woensdag werd teruggevlogen naar Nederland, droegen een krans. Ook de 20-jarige korporaal die maandag bij de aanslag gewond raakte, was aanwezig bij de begrafenis. Op de begraafplaats lostte een vuurpeloton van zes militaien van het regiment Van Heutsz een saluutschot.