Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zondag 16 mei

Alkmaar 16-05-2004 - 15.45 uur

Mishandeling
Heerhugowaard, zondag 16 mei 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 03.45 uur zijn twee 21-jarige Heerhugowaarders aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 20-jarige man uit Heerhugowaard fietste met twee vrienden over de Middenweg in Heerhugowaard toen zij werden tegengehouden door de verdachten. Deze waren, volgens de aangever, uit op een vechtpartij. De drie jongens sprongen echter van hun fiets en gingen er rennend vandoor, met in hun kielzog de verdachten. Even verderop leek het alsof zij zich van hun achtervolgers hadden ontdaan. Deze bleken echter te zijn omgelopen. De twee verdachten gingen nu achter het slachtoffer aan, die daarbij enkele klappen opliep. Een toevallig passerende politiesurveillance kon de verdachten ter plaatse aanhouden. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. In een eerste verklaring gaven zij aan, dat juist zij geslagen waren.

Inbraak woning
St. Pancras, zondag 16 mei 2004.
In de nacht van zaterdag op zondag, tussen 23.00 en 04.30 uur, werd ingebroken in een woning aan de Benedenweg in St. Pancras. De daders kwamen het pand binnen door aan de achterzijde een raam te forceren. Het hele huis werd doorzocht. Zelfs de kastjes naast het bed waarin de bewoner lag te slapen. Uit het pand werden geld, sieraden en bankpasjes ontvreemd.

Aanrijding met drank
Egmond aan Zee, zaterdag 15 mei 2004.
Op zaterdagmiddag omstreeks 14.25 uur reed een 53-jarige Alkmaarder in een personenauto over de Boulevard Ir. de Vassy in Egmond aan Zee. De man raakte hier de macht over het stuur kwijt en reed tegen een geparkeerd staande auto aan. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 705 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.