Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zondag 16 mei

Den Helder 16-05-2004 - 15.47 uur

Grote verkeerscontrole
Wieringerwerf, zaterdag 15 mei 2004.
Op zaterdag werd tussen 08.45 uur en 14.45 een grote verkeerscontrole gehouden op de Westbaan van de A7 ter hoogte van de parkeerplaats De Wierde te Wieringerwerf. Aan de controle deden in totaal 73 personen mee van de politie Noord-Holland Noord, Inspectie Verkeer en Waterstaat, Rijkswaterstaat ( afzetting A7), Verkeersgroep ( met videoauto en radar), Korps Landelijke Politiediensten o.a. met een electronische scan van kentekens, Koninklijke Marechaussee, Douane, ANWB ( om kleine gebreken te repareren), studenten van de politieopleiding, het Verkeers Handhavingsteam, de Belastingdienst Sector Autoheffingen, het Agentschap Telecom en de afdeling Milieu van de politie.

In totaal passeerden 3218 voertuigen de controleplaats en er werden 750 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Dit leverde in totaal bijna 400 overtredingen op, namelijk: 5 maal Rijden onder invloed ( hoogste 490 Ugl).
1 auto met vervalst chassisnummer
3 personen die gesignaleerd stonden voor geldboetes en gevangenisstraf
1 bestuurder had een wapen ( knuppel ) in de auto 6 bestuurders hadden geen of verlopen rijbewijs 3 voertuigen zonder juiste kentekenplaten
8 voertuigen met gladde banden
14 maal niet dragen autogordel en 3 kinderen zonder autogordel voorin
2 maal verkeersgevaarlijk inhalen
55 bestuurder hadden geen rij- en/of kentekenbewijs bij zich. 4 voertuigen zonder APK
4 autos met lekke uitlaat

1 maal bellen tijdens het rijden
7 voertuigen maximale decibels (verkeerde uitlaat)
1 onverzekerde auto

1 motorrijder met ongekeurde helm
7 bestuurder hadden hun aanhangwagen verkeerd aangekoppeld.
1 Buschauffeur reed terwijl hij in het geheel geen vergunning ed had.
3 vrachtwagenchauffeurs overtraden de rij/rustijden wet (1500 Euro boete)
7 maal diverse andere verkeersovertredingen

1 taxi chauffeur reed privé met de taxi

2 vrachtwagens hadden geen Eurovignet
Door de radarwagen werden totaal 243 voertuigen op de foto gezet ivm snelheidsovertredingen (hoogst gemeten snelheid 162 km/uur) Door de video/auto en motor werden 13 snelheidsovertredingen geconstateerd met daarbij 2 rijbewijsinvorderingen.

Aanrijding na drugsgebruik
Den Helder, zaterdag 15 mei 2004.
Op zaterdagmiddag omstreeks 17.10 uur reed een 25-jarige vrouw uit Den Helder in een personenauto over de Kanaalweg in haar woonplaats. Doordat zij de controle over het stuur kwijt raakte botste zij tegen twee geparkeerd staande auto's. Bij controle bleek de vrouw vermoedelijk cocaïne gebruikt te hebben. De vrouw moest een bloedproef ondergaan. Het bloedmonster zal op de aanwezigheid van drugs worden gecontroleerd.

Aanrijding met drank
Den Helder, zaterdag 15 mei 2004.
Op zaterdagavond omstreeks 23.45 uur reed een 52-jarige vrouw uit Hippolytushoef in een personenauto over de Schootenweg in Den Helder. Door een voorrangfout kwam zij in botsing met een tegenligger. De vrouw bleek alcohol te hebben gebruikt. Zij blies 545 ug/l. Dat is tweeëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De vrouw kreeg een proces-verbaal.

Alcoholcontrole
Middenmeer, zondag 16 mei 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 04.00 uur werd op de Medemblikkersluisweg te Middenmeer een 27-jarige man uit Middenmeer in een personenauto gecontroleerd. Hij blies 650 ug/l. Dat is drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.
Den Helder, zondag 16 mei 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 03.15 uur werd een 29-jarige man uit den Helder in een personenauto gecontroleerd op de Polderweg in zijn woonplaats. De man viel op doordat hij hevig slingerde. De man had de hele breedte van de rijbaan nodig. Dit leidde een aantal malen tot bijna-ongevallen. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij weigerde echter goed mee te werken aan een ademanalyse. Hiervoor krijg hij een proces-verbaal wegens "weigering". De man moest ook zijn rijbewijs inleveren.

Inbraak winkel
Den Helder, zondag 16 mei 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 02.15 uur werd ingebroken in een winkel aan de Drooghe Bol in Den Helder. De dader kwam het pand binnen door een tegel door het glas van de winkeldeur te gooien. Uit de winkel verwenen een aantal sloffen sigaretten.

Geluidsoverlast
De Koog, zondag 16 mei 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 00.40 uur heeft de politie in samenwerking met de gemeente een geluidsmeting uitgevoerd bij een horecapand aan de Dorpsstraat in De Koog. Hier constateerde men tijden een live-optreden van een band een geluidsoverschrijding van 22 dba. Tegen de uitbater van de onderneming zal proces-verbaal worden opgemaakt.