Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zondag 16 mei

Hoorn 16-05-2004 - 15.49 uur

Aanrijding met letsel
Zwaag, zaterdag 15 mei 2004.
op zaterdagmiddag omstreeks 15.30 uur reed een 24-jarige man uit Zwaag in een personenauto over de Klaproos in zijn woonplaats. Vermoedelijk door de snelheid raakte hij in een bocht de macht over het stuur kwijt. Om extra te kunnen remmen trok hij de handrem aan. Hierdoor kwam de auto tegen de stoeprand en sloeg over de kop. De man liep verwondingen aan hand en arm op en moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.
Enkhuizen, zaterdag 15 mei 2004.
Op zaterdagavond omstreeks 20.10 uur raakte een 13-jarige jongen uit Enkhuizen gewond bij een aanrijding op de Jan Gooskaai in zijn woonplaats. De jongen reed daar op de fiets. Vanuit tegengestelde richting kwam een 19-jarige man uit Enkhuizen in een personenauto aangereden. Deze bestuurder raakte in een bocht de macht over het stuur kwijt, kwam met zijn voorwiel tegen de stoeprand, schoot vervolgens de weg over en reed daar tegen de fietser aan. Deze werd door de klap gelanceerd en kwam verderop op de grond terecht. De fietser moest met nog onbekend letsel worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Alcoholcontrole
Hoorn, zaterdag 15 mei 2004.
Op zaterdagmiddag omstreeks 17.40 uur raakte een 55-jarige man uit Zwaag betrokken bij een kleine aanrijding op de Slotenmaker in Hoorn. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 410 ug/l. dat is bijna twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal.