Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Anton de Ronde
055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

16 mei 2004

Onderwerp: controle Meimarkt

De politie Zutphen heeft vandaag tijdens de jaarlijkse Meimarkt met controleurs van het bureau SNB een controle gehouden bij kraamhouders. Tien van hen bleken in overtreding omdat zij nep-merkartikelen verkochten. Daarnaast werden ook nog 5 mensen zonder een geldige verblijfsstatus aangetroffen. Zij zijn in de Vreemde-lingenbewaring gesteld.

Mutsen, T-shirts, armbanden, zweetbanden, damesblouses, stickers, tassen of teletubbie-telefoons van de bekende merken. Wie wil ze niet hebben ? Maar dan wel de echte !

Vandaag werden op de jaarlijkse Meimarkt , waar ook nu weer tienduizenden mensen op af kwamen, bij 10 standhouders nep-produkten aangetroffen. Acht waren voor de eerste keer in overtreding en deden vrijwillig afstand van hun in beslag genomen spullen. Bij een verkoper uit Duiven werden twee shirts in beslag genomen, hij wenste ze niet vrijwillig af te staan. Eén verkoper kreeg en boete van 11.000 euro omdat hij al eerder voor een dergelijke overtreding bekeurd was.

Daarnaast werden nog 6 kraamhouders aangetroffen die geen geldige verblijfsstatus voor Nederland bleken te hebben. Zij zijn naar het politiebureau in Zutphen gebracht. Inmiddels zijn 5 van hen in de vreemdelingenbewaring gesteld, één man heeft de gelegenheid gekregen om Nederland op eigen gelegenheid te verlaten.

Het mooie weer heeft verder bijgedragen aan een geslaagde Meimarkt.

Einde bericht.

---- --