Politie Drenthe

Zondag

Assen 16-05-2004

Autokrakers actief in Norg

NORG - Zeven inwoners van Norg hebben zaterdag bij de politie aangifte gedaan van inbraak in hun auto. de auto's stonden geparkeerd aan de Entinge, de Batinge, de Dikninge en de Clemenswerh. Het ging de daders om de radio cd spelers en een enkel navigatiesysteem Van alle auto's zijn portiersloten vernield.

A sociaal rijgedrag kost rijbewijs

NIETAP - De politie heeft zaterdagavond in Nietap de rijbewijzen ingevorderd van twee automobilisten uit Leek. De 20 jarige en 21 jarige automobilist reden met zeer hoge snelheden van Roden, via Nieuw Roden naar Nietap. Daarbij werden binnen de bebouwde kom snelheden bereik van boven de 100 kilometer per uur. Volgens hun verklaringen wilden ze even kijken of ze elkaar konden bijhouden.

Teveel drank en niet verzekerd

PAPENVOORT - De politie heeft zaterdagnacht een 23 jarige automobilist uit Emmen aangehouden nadat hij op Papenvoort met zijn auto van de weg was geraakt. De man had gedronken; hij scoorde dik 1 promille, had geen rijbewijs en zijn auto was niet verzekerd. Bij controle van zijn gegevens bleek hij al twee keer eerder te zijn gepakt ter wijl hij met teveel drank op achter het stuur zat.

Politie haalt crossers van de weg

EELDE - De politie heeft zondagmiddag op de Vosbergerlaan in Eelde twee bromfietscrossers van de weg gehaald. Tegen de twee jongens van 14 en 15 jaar uit Eelde en Paterswoldeis proces verbaal opgemaakt. Hun bromfietsen zijn in beslag genomen. Met de ouders wordt overlegd over vrijwillige afstand.

Bejaarde vrouw verjaagt insluipster

VRIES - Een 74 jarige vrouw uit Vries heeft zaterdagmiddag een insluipster betrapt die zich in haar slaapkamer ophield. Na een korte worsteling ging de insluipster er vandoor. De vrouw ontdekte de indringster toen ze uit haar voortuin weer in haar woning kwam. Het is nog niet duidelijk of er iets gestolen is. Het zou volgens de bejaarde vrouw bij de insluipster gaan om een vrouw van 40 à 45 jaar met een tenger postuur en een lengte van ongeveer 1.70 meter. Ze droeg bruinachtig lang haar met hoogblonde plukker erin. Ze was gekleed in een blauw fleece jack en een grijze broek met ruitmotief. De technische recherche van de politie heeft eventuele sporen vastgelegd.

Inbrekers actief op industrieterrein

EMMEN - Tot nu toe onbekenden hebben zaterdagnacht bij een bedrijf aan de Kapitein Nemostraat een bromscooter een motorstep gestolen. Om in het pand te komen is een grote ruit met straatklinkers ingegooid.

Spoor van vernielingen

EMMEN - De politie van Emmen wil graag in contact komen met mensen die iets kunnen vertellen over de vernieling van drie abri's en een reclamebord op de route Nieuw - Amsterdamsestraat, Veldstukken, Leeuwerikenveld in Emmen. De vernielingen zijn vermoedelijk gepleegd in de nacht van zaterdag op zondag.

Taxichauffeur aangevallen

MEPPEL - Een 49 jarige taxichauffeur uit Heerenveen heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond uur tussen Sint Jansklooster en Heetveld kans gezien zich te ontdoen van twee mannen die hem met een mes bedreigden. Ze waren rond 05.00 uur bij café Saantje in Vollenhove in zijn taxibusje gestapt. Een van de twee zette een mes op de keel van de chauffeur. Ze dwongen hem richting Sint Jansklooster te rijden. Halverwege moet de chauffeur stoppen. Als hij uit zijn taxibusje wordt getrokken ontstaat er een vechtpartij, waaruit de chauffeur winnend tevoorschijn komt. Zijn overvallers gaan er
vandoor. Tot nu toe ontbreekt elk spoor van de daders. Het zou volgens de chauffeur gaan om twee Nederlandse mannen.
Dader 1 was een lange vent van zo'n twee meter, Hij droeg zwarte kleding en legerkisten. Zijn leeftijd wordt geschat op een jaar of dertig. Dader 2 was volgens de chauffeur een jaar of 23 a 24. Hij was .175 M lang. Hij was gekleed in een blauw T shirt en hij had rossig gekruld haar.

Mensen die deze signalementen iets zeggen iet meer weten van dit misdrijf worden verzocht de politie te bellen.

Bert Visser 0651 - 611629.

De persvoorlichting wordt maandagmorgen om 08.00 uur overgenomen door collega Ron Reinds 0652 - 528707