Persberichten politie Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 16-05-2004

MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

'S-HERTOGENBOSCH - Zaterdagmiddag is een 25-jarige Bosschenaar aangehouden voor belediging. Op de Tolbrugstraat schold de man een bike-surveillance uit en beledigde hij de twee politiemensen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

'S-HERTOGENBOSCH - Zaterdagavond is een 34-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man had op het Emmaplein in 's-Hertogenbosch een portier van een horecagelegenheid die hem aansprak bedreigd met een mes. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN, RIJBEWIJS INGEVORDERD

'S-HERTOGENBOSCH - Zaterdagavond even voor middernacht werd op de Vlijmenseweg in 's-Hertogenbosch 37-jarige man uit Drunen bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

-----
'S-HERTOGENBOSCH - Even na middernacht werd op de Oude Vlijmenseweg in 's-Hertogenbosch een 65-jarige man uit die plaats bekeurd. Ook hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 6 uur.

-----
'S-HERTOGENBOSCH - Rond 02.00 uur is op de Hambakenweg in 's-Hertogenbosch een 33-jarige man uit Kerkdriel bekeurd. Ook hij reed terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg naast de bekeuring een rijverbod van 5 uur.

-----
'S-HERTOGENBOSCH - Op dezelfde weg werd even na 03.00 uur een 34-jarige man uit Rotterdam voor hetzelfde feit bekeurd. De man kreeg een rijverbod van 1 uur naast de bekeuring.

-----
DRUNEN - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 03.00 uur, werd op het Plataanplein in Drunen een 28-jarige man uit Waalwijk bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 4 uur.

-----
'S-HERTOGENBOSCH - Dezelfde nacht even voor 04.30 uur, werd op de Spinhuiswal in 's-Hertogenbosch een 32-jarige inwoner van die plaats voor hetzelfde feit bekeurd. De man kreeg ook een rijverbod van 5 uur.

VALS KENTEKEN EN GEEN RIJBEWIJS

'S-HERTOGENBOSCH - In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Buys Ballotweg in 's-Hertogenbosch een auto gecontroleerd. Daarbij bleek dat het kenteken dat op de auto zat niet op die auto thuis hoorde. Verder bleek dat de 23-jarige bestuurder uit 's-Hertogenbosch ook niet in het bezit was van een rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

AANHOUDINGEN BIJ VECHTPARTIJ

'S-HERTOGENBOSCH - Bij een vechtpartij op de Parade in 's-Hertogenbosch, in de nacht van zaterdag op zondag zijn twee mannen van 18 jaar uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Het tweetal had een woordenwisseling met een derde persoon gehad die uitliep op een handgemeen. Een derde man, 21 jaar uit 's-Hertogenbosch, werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan een vordering om zich te verwijderen. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor zijn ze heengezonden.

AANRIJDING EN TE VEEL GEDRONKEN

'S-HERTOGENBOSCH - Zondagmorgen even voor 06.00 uur werd een ongeval gemeld op de Rijksweg A2 onder 's-Hertogenbosch, ter hoogte van de afslag de Herven. Daar bleek dat een auto, bestuurd door een 58-jarige man tegen een verkeersbord en een lantaarnpaal was gereden. De lantaarnpaal is door de aanrijding 25 meter verder terechtgekomen. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd. Bij controle bleek dat de te veel had gedronken. Hiervoor is \hij bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 10 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

BRANDJE IN WONING, KINDEREN LICHT GEWOND

'S-HERTOGENBOSCH - Zondagmorgen even na 11.00 uur werd een brandje gemeld in een woning aan de Visstraat in 's-Hertogenbosch. In de meterkast bleek een klein brandje te zijn ontstaan, dat door de brandweer snel werd geblust. Wel had deze brand een grote rookontwikkeling tot gevolg. Twee kinderen die in de woning waren 13 en 11 jaar zijn voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis. Een van de twee moest daar ook worden behandeld voor een snijwond opgelopen bij het verlaten van de woning. Na behandeling in het ziekenhuis konden ze weer naar huis.

MOTORRIJDERS POLITIE GEWOND BIJ ONGEVAL

'S-HERTOGENBOSCH - Zondagmiddag rond 15.30 uur zijn twee motorrijders van het Korps Landelijke Politiediensten bij een ongeval gewond geraakt. De twee motorrijders waren belast met de begeleiding van Oplymia's Ronde, die zondag de start en de finish in 's-Hertogenbosch had. Bij een knooppunt in het parcours op het Wilhelminaplein zijn de twee met elkaar in aanrijding gekomen. Ze zijn met botbreuken overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

VALPARTIJ IN WIELERPELOTON

SINT OEDENRODE - Zaterdagmiddag vond tijdens de wielerwedstrijd 'hel van Brabant' een flinke valpartij plaats. Het peloton reed over de Hoogstraat in Sint Oedenrode. Bij een verkeerssluis kwam een deel van het peloton in aanrijding met de twee verkeerszuilen. Vijf renners moesten per ambulance worden overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in Eindhoven en 's-Hertogenbosch. De verwondingen varieerden van botbreuken, een schouder uit de kom tot ernstige vleeswonden.

AANHOUDINGEN BIJ VECHTPARTIJ

VUGHT - In de nacht van zaterdag op zondag werd een vechtpartij gemeld op de Vlasmeersestraat in Vught. Daar bleek een handgemeen te zijn ontstaan tussen twee vrouwen 34 en 35 jaar en een 37-jarige man uit 's-Hertogenbosch en een 38-jarige vrouw en een 32 jarige man uit Vught. Toen de politie de partijen probeerde te scheiden keerden de drie Bosschenaren zich tegen de politie. Het drietal werd aangehouden. Daarbij moest de politie peperspray gebruiken om de 37-jarige Bosschenaar te kunnen aanhouden. De drie zijn in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

ZWAARGEWONDE BIJ ONGEVAL

BIEZENMORTEL - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 03.15 uur, werd een ongeval gemeld in Biezenmortel. Op de Biezenmortelsestraat was een auto, bestuurd door een 26-jarige man uit Biezenmortel, tegen een verkeersbord gereden, vervolgens tegen een boom om daarna in een tuin van een woning tot stilstand te komen. De bestuurder is op de rotonde in de Biezenmortelsestraat vermoedelijk de macht over het stuur verloren. Een 22-jarige passagier uit Biezenmortel is in zorgwekkende toestand overgebracht naar het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg, waar hij in kritieke toestand is opgenomen. Na controle bleek dat de 26-jarige bestuurder, die ongedeerd bleef, te veel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

MOTORRIJDER KOMT OM BIJ ONGEVAL

UDEN - Zaterdagavond even na 17.30 uur is een 25-jarige man uit Vorstenbosch bij een ongeval om het leven gekomen. De man reed samen met twee andere motorrijders over de Rondweg in de richting Uden, Bitswijk. Juist na de kruising met de Industrielaan, kwam de man op de rijbaan voor het hem tegemoetkomende verkeer terecht. Daar kwam hij in aanrijding met een hem tegemoetkomende auto bestuurd door een 51-jarige man uit Uden. De motorrijder werd op slag gedood. De inzittenden van de auto moesten door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. De bestuurder is met verschillende botbreuken overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen. Drie andere inzittenden van de auto, 49, 32 en 23 jaar, uit Uden zijn licht gewond overgebracht naar een ziekenhuis.

TE VEEL GEDRONKEN, RIJBEWIJS INGEVORDERD

VEGHEL - In de nacht van zaterdag op zondag rond 00.15 uur is op de Gasthuisstraat in Veghel een 35-jarige man uit Breugel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 8 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

JONGEREN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

ZEELAND - In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.45 uur zijn twee jongeren 19 en 23 jaar uit Uden aangehouden. Door getuigen werd gezien, dat ze vernielingen pleegden aan winkel aan de Kerkstraat in Zeeland. Zo werd een bord van de muur getrokken en werden detectieogen vernield. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze heengezonden.

VROUW KOMT OM BIJ AANRIJDING

OSS - Zaterdagavond kort voor 23.00 uur is een 70-jarige vrouw uit Den Dungen bij een ongeval om het leven gekomen. De vrouw zat in een auto die over de Cereslaan komende vanaf de richting Heesch reed en werd bestuurd door haar 79-jarige jarige echtgenoot. Bij de oprit naar de A59 wilde de man de A59 oprijden in de richting 's-Hertogenbosch. Bij het linksaf rijden heeft de man een auto, bestuurd door een 25-jarige man uit Grave, die vanuit Oss over de Cereslaan naderde over het hoofd gezien.
De vrouw werd bij het ongeval op slag gedood. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Oss. De twee slachtoffers moesten door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. De man uit Grave bleef ongedeerd.

GEWONDEN BIJ HANDGEMEEN

CUIJK - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 03.50 uur zijn twee jongeren, 20 en 21 jaar uit Cuijk bij een handgemeen gewond geraakt. Het tweetal liep samen met twee meisjes over Kruishout in Cuijk. Daar kwamen ze een man tegen, waarmee een woordenwisseling ontstond. De man sloeg daarop de twee jongeren met een bierfles in het gezicht. Het tweetal moest in het ziekenhuis in Boxmeer worden behandeld aan snijwonden in het gezicht.
De man die hen heeft geslagen wist te ontkomen. Het betreft een man van ongeveer 30 tot 35 jaar, stevig postuur en gekleed in een bruine jas.