RED BULL NEDERLAND B.V.

2e Red Bull Zeepkistenrace daverend succes

Nijmegen drie uur onbereikbaar voor verkeer

Het team 'Hou me tegen uit' Rosmalen is de grote winnaar van de 2e Red Bull Zeepkistenrace. Hèt evenement waar deelnemers zich één dag in hun leven Formule 1 coureur konden wanen! De winnende kist in de vorm van een frikadel speciaal bewees de beste combinatie te bezitten van snelheid en creativiteit. Het team wint een een weekendje Formule 1 inclusief meet en greet met Red Bull F1-coureur Christian Klien. Nijmegen werd vandaag overspoeld door 80.000 enthousiaste bezoekers en was daarmee urenlang onbereikbaar.

Naast de 1e prijs was er de creativiteitsprijs voor 'Bull-Fun' uit Zwolle. De driekoppige jury, bestaande uit Idols jury voorzitter Henk-Jan Smits, actrice/presentratrice Froukje de Both en Formule 3000 talent Robert Doornbos vond hun Cleopatra creatie onbetwist de meest indrukwekkende. Het hele team wint een rijvaardigheidstraining. Het snelste team is 'Spits Powered By Vakkanjers' dat in precies 46 seconden de gehele afdaling maakte. Het team wint een dagje rijden in een Ferrari en een Porsche en kan opnieuw bewijzen hoe snel het is!

Pechvogel van de dag
Grote Pechvogel van de dag is het team Jo&Co. Kleinzoon en opa zouden samen meedoen, maar opa moest afzeggen vanwege zijn gezondheid en tot overmaat van ramp crashte kleinzoon in de race! Zij krijgen van de Rode Stier Viptickets voor de Marlboro Masters in Zandvoort. Een verdiende prijs.

Formule 1 in stijl
125 teams deden vandaag mee aan de 2e Red Bull Zeepkistenrace. Het race-duo Olav Mol en Jack Plooij was net als tijdens de 1e editie wederom van de partij om de race van hun onmiskenbaar scherpe en humoristische commentaar te voorzien. Fantastisch weer, waanzinnige zeepkisten, fanatieke teams en een enthousiast publiek maakten de dag tot een groot succes! De duizenden bezoekers vermaakten zich langs het parcours en in de indrukwekkende pitstraat aan de Waalkade. Hier konden zij de zeepkisten bewonderen, waarvan het merendeel meer weg had van een rijdend kunstwerk dan een ouderwetse houten kist op wielen! Formule 1 coureurs, maar dan wel in stijl natuurlijk...

Voor meer info:
Mariska Woertman, tel. 06 10937146 of mariska.woertman@nl.redbull.com .
Een selectie van de foto's is vanaf 20.00 uur vanavond rechtenvrij beschikbaar via www.redbull-photofiles.com. Ook is een foto per direct rechtenvrij beschikbaar via ANP Perssupport Foto en de digitale beeldbank van het ANP.

Het is mogelijk om per direct beeldmateriaal op digibeta te ontvangen. Neem hiervoor contact op met Mariska Woertman.


16 mei 04 18:50