Digitale Gemeente Houten

PvdA Houten peilt mening in Houten-Zuid

zondag 16 mei 2004 - Bron: PvdA Houten

De PvdA in Houten heeft zaterdag j.l. de mening van de inwoners van Houten- Zuid gepeild over een aantal punten van het 10 Punten Crisisplan dat onlangs door de PvdA is opgesteld en ingediend bij B&W. De belangstelling om deel te nemen aan de enquête bij AH en de halte van de tram was zeer groot en leverde ook veel positieve reacties op voor het initiatief van de PvdA.
Uit een eerste analyse van de gegevens blijkt al dat een ruime meerderheid van de mensen vindt dat de vertraging van het Castellum met ruim 4 jaar echt niet kan en dat er zo snel mogelijk meer noodwinkels moeten komen.
Verder vindt een ruime meerderheid dat de noodbrug over het spoor bij de tramhalte veel beter moet worden: voor veel mensen is het blijkbaar een onneembare barrière. Ook vindt men dat er snel sociale voorzieningen bij moeten komen, met name voor de jeugd. Tot slot is het duidelijk dat de wijkposten beter moeten functioneren en bijvoorbeeld ook een avond open moeten zijn en wil een ruime meerderheid vaker en beter geïnformeerd worden door de gemeente.

Recent heeft de PvdA het zogenaamde 10 punten Crisisplan PvdA voor Houten Zuid opgesteld. Op die manier zijn de belangrijkste knelpunten in de ontwikkeling van Houten Zuid nadrukkelijk op de politieke agenda gezet. Het college van B&W is om een reactie gevraagd. Het college heeft nog niet geantwoord, maar op voorhand heeft de PvdA het initiatief genomen de inwoners van Houten Zuid te vragen naar hun mening over de meeste van de 10 punten.

Afgezien van de eerste voorlopige conclusies die hierboven al vermeld zijn, blijkt nog dat een kleine meerderheid de behoefte heeft om mee te praten over de ambities van het Castellum. Slechts een kleine minderheid wil graag met de gemeente overleggen over de veiligheid op straat. Wel geeft een ruime meerderheid aan dat er meer snelheidsremmende maatregelen getroffen moeten worden. Opvallend was verder dat de meeste mensen vinden dat er in hun buurt niet nog meer parkeerplaatsen nodig zijn. Een meerderheid zegt tot slot dat het openbaar vervoer naar Houten Zuid beter moet.

Tot zover de voorlopige globale uitslag. Zo spoedig mogelijk zullen de resultaten met cijfers onderbouwd worden uitgewerkt en op de website van de PvdA in Houten voor eenieder zijn in te zien. Reacties daarop, in welke vorm dan ook, zijn altijd welkom.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).