Ingezonden persbericht

ETCC race Hockenheimring

Tom Coronel verstevigt leidende positie in ETCC Privateerklasse 2004

Tom Coronel kwam tijdens het LG Racing Weekend op de Duitse Hockenheimring totaal drie keer aan de start. Tweemaal met de Carly Motors BMW in de beide ETCC (European Touring Car Championship) races en met de Lister in de FIA GT-race. Bij die laatstgenoemde race maakte een spectaculaire brand in het laatste uur een voortijdig einde aan zijn optreden, terwijl de ETCC races met een derde en een tweede plaats in de Privateerklasse werden afgesloten. Door het uitblijven van goede resultaten bij zijn directe concurrenten voert de coureur uit Huizen nu het kampioenschap voor privérijders nog steviger aan met een totaal van 58 punten. De tweede auto van het Leidse Carly Motors Team bleef dit keer op stal. Coureur Paulien Zwart is nog niet voldoende hersteld om zelf te rijden en haar vader Klaas had andere verplichtingen. Goed nieuws kwam er dit keer van het sponsorfront, want het team van Carly Motors boorde een nieuwe sponsor aan in de vorm van parfumerieketen ICI PARIS XL en Tom Coronel krijgt extra ondersteuning van de drogisterijketen Kruidvat.

Zeker door het optreden in de Lister werd het dus een druk weekend. Tom Coronel: "We reden dit keer met de nieuwe Lister voorzien van een oude motor. Tijdens de training overtoerde mijn teamgenoot de nieuwe motor, die vervolgens vervangen werd. Hierdoor moesten wij niet alleen een motor van het oude type monteren, maar ook vanaf de achterste rij van start gaan. Teamgenoot Patrick Pearce nam de start en het eerste halfuur voor zijn rekening. Daarna reed ik een uur en hebben we nogmaals gewisseld. Tijdens mijn laatste 'stint' brak er een nippel van het brandstofinjectiesysteem, waardoor de benzine onder hogedruk de airbox in liep en de hele zaak in weinig tijd fel brandde. Ik ben snel uit de auto gesprongen en mankeerde niet, maar van de auto is niet echt veel meer over! Jammer want we zaten op dat moment al weer bij de eerste acht", aldus Coronel.

Vervolgens ging Coronel van start in de eerste van twee ETCC races. "Het weer was goed, maar mijn startplek niet geweldig. Ik stond vijftiende en heb daar eigenlijk geen goede verklaring voor. In de vrije training reed ik nog een zesde tijd. We hebben niets aan de auto veranderd en het gevoel was goed. Toen ik die vijftiende plaats op het pitbord zag, dacht ik dat ze een geintje maakten. Achteraf bleek dat niet het geval. Vervolgens hebben we nog het nodige veranderd, waardoor ik tijdens de warming-up in ieder geval weer sneller was. De start van de race was niet super, maar ik zat er goed bij. In de buurt stonden directe concurrenten als Tavano en Rangoni. Ik kwam tijdens mijn opmars ook wat klem te zitten en kon voor mijn gevoel niet lekker naar voren komen. Soms leek het wel of mijn auto het ontbrekende bingonummertje was. Je hebt wel eens van die races, waarbij je de ene na de andere keer wordt aangetikt. Uiteindelijk lag ik op een achtste plaats en dat zou voldoende zijn voor een pole position in race twee. Maar weer een tik van een andere rijder zorgde ervoor dat ik terugviel naar een elfde plek. Hierdoor zat er niet meer in dan een derde plaats in het Privateerklassement", aldus Coronel over de eerste race.

Hij vervolgt zijn relaas over de tweede ETCC race als volgt: "Tussen de beide races hebben we de sporing van de auto afgesteld. Na de tikken in de eerste race was dat wel nodig. Mijn start was dit keer redelijk, maar ik kwam weer klem te zitten. Na enige tijd kon ik mij wat ontrekken aan al die gevechten en versloeg in de slotronden Salvatore Tavano nog om zo tweede in de Privateerklasse te worden achter Luca Rangoni. Die heeft naar mijn idee dit weekend ook de beste zaken gedaan. Ik verwacht dit seizoen nog veel van hem, alhoewel zijn punten dat op dit moment nog niet verraden", besluit Tom Coronel.

De eerste race werd gewonnen door Andy Priaulx in een BMW, zijn merkgenoot Jörg Müller schreef, BMW, de tweede race op zijn naam. Tom Coronel wordt in het ETCC gesteund door: McGregor, Autocentrum Beelen, Kruidvat, BBS, JBL en Apex.

Stand na 8 races in de Michelin ETCC Independents Trophy 2004:

1.Tom Coronel 58 punten, 2. Stefano D'Aste 43; 3. Salvatore Tavano met 37 punten.

Stand algemeen kampioenschap ETCC 2004 na 8 races:

1. Jörg Müller 50 punten, 2. Dirk Müller 48, 3. Gabriele Tarquini 43 en 9. TOM CORONEL 10.

Huizen, 16 mei 2004.

Voor meer informatie kunt u bellen met Tom Coronel onder nummer 06.53.140.989

Foto: Vrij van copyright en beschikbaar gesteld door FIA-ETCC organisatie