Socialistische Partij

Geen vierbaansweg door de hei

Afgelopen vrijdagmiddag kwamen een groot aantal mensen raadsleden en statenleden naar Laren/ Hilversum op uitnodiging van de actiegroep 'Geen heideweg, geen wijkweg'. De actiegroep had de bezoekers uitgenodigd om te laten zien dat de plannen voor een vierbaansweg in deze regio funest zijn voor de natuur en voor omwonenden. Er was een mooie route uitgestippeld zodat de bezoekers zelf konden zien wat er allemaal teloor zou gaan aan natuur als die vierbaansweg t.b.v. het Mediapark er werkelijk zou komen.

Voor de weg zou bovendien ook een woonwijk met sociale huurwoningen alsmede een drukbezochte speeltuin moeten worden opgeofferd. De actiegroep had 3250 handtekeningen verzameld die Gedeputeerde Mooi kreeg aangeboden.

Een van de managers van het Mediapark, dhr Koekoek, pprobeerde de bezoekers te overtuigen van de noodzaak van de weg, maar hij wist zelfs niet een antwoord op de vraag hoeveel van de 7000 medewerkers er om en nabij het park wonen en hoeveel van hen met de fiets naar het werk gaan, oftewel geen antwoord op de vraag hoe noodzakelijk is deze weg? Volgens Koekoek is het spoor geen goed alternatief omdat NS weigert een overeenkomst te sluiten met het Mediapark met als doel elk kwartier een trein bij het station bij het Mediapark te laten stoppen. De NS vond een bod van 75.000,- euro daarvoor nl te weinig.

Hoe dat ook zij, zelfs met treinen van eens in het half uur, is het park ronduit goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het Mediapark moet de kantine en het werk zelf dan maar wat gezelliger maken, zodat mensen het geen punt vinden een kwartier te vroeg op hun werk te zijn.

Gedeputeerde Staten heeft een onderzoeksrapport ontvangen van verkeersbureau Goudappel en Coffeng. Dit rapport wordt dinsdag 18 mei gepresenteerd. Volgens de schrijvers van het rapport zijn er andere mogelijkheden te bedenken, het park beter bereikbaar te maken.

De SP is benieuwd naar de inhoud van het rapport. Echter, mocht de oplossing van Goudappel en Coffeng de woonwijk en het speelplein willen opofferen ten gunste van het Mediapark dan zal de SP zich ook daartegen uitspreken. Immers, het probleem van het Mediapark is gezien het station er vlak naast niet groot genoeg om er natuur en een woonwijk voor op te offeren.