Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn

Nadere informatie:
Anton de Ronde
055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

16 mei 2004

Onderwerp: Politie voorkomt scooterraces, 50 bekeuringen

De Apeldoornse politie heeft vanmiddag bromscooterraces in de gemeente weten te voorkomen door actieve controles en verbaliserend op te treden. Er werden zo'n 50 bekeuringen voor allerhande overtredingen uitgeschreven, één verdachte werd aangehouden voor belediging van een agent.

Aan het begin van de middag kreeg de politie een groot aantal klachten over een groep van zo'n 100 tot 125 jongeren, die met bromscooters op de Stadhouders-molenweg een scooterrace wilden houden. Het lawaai was enorm en het treffen was duidelijk georganiseerd, want er waren de nodige jeugdige toeschouwers met auto's naar Apeldoorn gekomen.
Bij het zien van de politie verplaatste de groep zich naar de Laan van de Dierenriem en toen motoragenten ook daar arriveerden ging de groep op zoek naar een andere locatie.

Inmiddels had de politie al verscheidene bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een helm, onverzekerd rijden, geen gele plaat of geen verzekeringsplaat aanwezig hebben op de brommer. Vier bromfietsen waren al naar een politiebureau afgevoerd voor verdere controle.

De groep bleek zich naar het terrein bij de meubelboulevard te hebben begeven en ook daar liet de politie niet lang op zich wachten.

Er was een mobiele rollentestbank meegenomen en besloten was om resoluut voor allerhande overtredingen te bekeuren. Er werden in totaal zo'n 50 bonnen uitgedeeld en de feiten varieerden van opgevoerde brommers, geen verzekering, geen helm, een gladde band, geen bel, rijden op het trottoir of op het fietspad, geen gele plaat, geen richting aangeven tot geen verzekeringsplaatje.

Een 15-jarige Apeldoorner werd nog aangehouden voor belediging van een agent en mocht aan het begin van de avond weer naar huis.

De politie Apeldoorn zal in het kader van de verkeersveiligheid ook in de toekomst verbaliserend tegen dergelijke happenings blijven optreden.
Einde bericht

---- --