Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort: 13 februari 2004

Nederlandse tennissers nemen deel aan world team cup

Nederland heeft zich gekwalificeerd voor de World Team Cup die van zondag 16 mei tot en met zaterdag 22 mei wordt gespeeld in het Duitse Düsseldorf. Voor Nederland spelen Sjeng Schalken en Martin Verkerk. De derde speler van het Nederlandse team wordt uiterlijk zes weken voor aanvang aangewezen op basis van zijn positie op de wereldranglijst. Het team staat onder leiding van captain Tjerk Bogtstra. Nederland wist zich voor het laatst te kwalificeren in 1997.

De World Team Cup wordt sinds 1978 gespeeld en geldt voor de spelers als een belangrijke voorbereiding op Roland Garros. Deelname aan dit evenement wordt bepaald op basis van de eindejaarsranking van de twee beste spelers van een land. De beste zeven landen van de wereld worden uitgenodigd om aan de World Team Cup deel te nemen, daarnaast wordt ook nog één wildcard verstrekt. Nederland heeft zich als vijfde land gekwalificeerd. Tijdens de World Team Cup wordt gespeeld in twee poules van vier landen, waarbij steeds twee enkelspelen en een dubbelspel worden afgewerkt. De poulewinnaars bestrijden elkaar in de finale.

Op basis van de eindejaarsranking hebben de volgende landen zich gekwalificeerd:
* Verenigde Staten

* Spanje

* Argentinië

* Australië

* Nederland

* Frankrijk

* Chili

* Tsjechië

---

Amersfoort: 13 februari 2004

WUTHRICH NIEUWE OFFICIAL SUPPLIER VAN DE KNLTB
De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) heeft een sponsorovereenkomst getekend met WUTHRICH Makelaars in assurantiën en assuradeuren. WUTHRICH wordt de komende drie jaar Official Supplier van de tennisbond. Gedurende dit sponsorcontract verzorgt WUTHRICH in samenwerking met de KNLTB een collectieve ongevallenverzekering voor de ruim 700.000 KNLTB leden*. Al deze leden zijn vanaf 1 januari 2004 gratis verzekerd tegen de gevolgen van ongevallen bij het uitoefenen van hun sport. Daarnaast biedt WUTHRICH alle KNLTB verenigingen de mogelijkheid gratis gebruik te maken van een facultatieve collectieve

WA-verzekering en worden in overleg met de bond voor de verenigingen en op termijn voor de individuele leden nieuwe collectieve verzekeringsproducten ontwikkeld.

Algemeen directeur van WUTHRICH, de heer De Graaf, is erg tevreden over de sponsorovereenkomst met de KNLTB: "De samenwerking met de tennisbond is voor onze organisatie een grote uitdaging. WUTHRICH profileert zich op de markt als expert op het gebied van assurantiën. Wij zullen dit graag aan de verenigingen en leden van de KNLTB bewijzen."

Evert-Jan Hulshof, algemeen directeur van de KNLTB zegt: "De KNLTB is zeer verheugd zijn verenigingen en individuele leden deze gratis verzekeringen aan te bieden. Als tennisbond streven wij voortdurend naar optimalisering van de dienstverlening aan onze verenigingen en individuele leden. Met name als de 'vraag' naar bepaalde producten of diensten komt vanuit onze verenigingen doen wij er alles aan om die te vervullen. In dit geval is dat ons weer gelukt."


---

Amersfoort: 13 februari 2004

VAN DER LAAN MEDISCORE NIEUWE OFFICIAL SUPPLIER VAN DE KNLTB

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) heeft een sponsorovereenkomst getekend met Van der Laan Mediscore. Mediscore, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop van verbandkoffers, wordt de komende drie jaar Official Supplier van de KNLTB. Mediscore zal gedurende dit sponsorcontract, een speciale verbandkoffer op de markt brengen bedoeld voor de ruim 1800 KNLTB-erkende tennisverenigingen. De inhoud van de koffer is in samenwerking met KNLTB bondsarts Babette Pluim samengesteld. De koffer voldoet aan alle wettelijke eisen en aan de standaard die door NOC*NSF is vastgesteld.

Verkoopdirecteur Rogier van Duin van Van der Laan Mediscore is trots op de samenwerking met de KNLTB. Van Duin: "Wij zijn verheugd om iets voor de KNLTB verenigingen te kunnen betekenen. Op iedere club hoort een goede en complete verbandkoffer thuis en die hebben wij in huis. Naast de verbandkoffers zijn wij ook gespecialiseerd in defibrillatoren, mobiele hartapparatuur om mensen mee te reanimeren. Bondsarts Babette Pluim krijgt zo'n apparaat van ons in bruikleen. Je zult hem maar nodig hebben!"

Evert-Jan Hulshof, algemeen directeur van de KNLTB zegt: "Als KNLTB streven wij voortdurend naar een optimale dienstverlening voor onze verenigingen. Binnen onze campagne Tennis Blessure Vrij, past een samenwerking met een leverancier van verbandkoffers die aan alle eisen voldoet."


---