Gemeente Oirschot

Anjeractie 2004

Van zondag 16 tot en met zaterdag 22 mei aanstaande vindt de Anjeractie plaats, de jaarlijkse collecte voor het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Mede dankzij deze giften kan het Prins Bernhard Cultuurfonds jaarlijks meer dan 3.600 projecten ondersteunen: van de aanschaf van instrumenten en kleding voor de plaatselijke harmonie of de restauratie van een vaandel tot de organisatie van een cabaret- of muziekfestival.

Giften van particulieren dragen bij aan de inkomsten van het fonds en zijn nodig om deze projecten financieel te kunnen blijven steunen. Eenderde van de opbrengst komt rechtstreeks ten goede aan de collecterende vereniging. De overige tweederde - aangevuld met een bijdrage uit het budget van het landelijk bureau - is bestemd voor culturele projecten binnen de regio waar de opbrengst is opgehaald. Alle donaties, giften en schenkingen komen voor de volle honderd procent ten goede aan de doelstelling: het stimuleren van cultuur en natuurbehoud in Nederland.

Vrijwilligers van K.V.B. de Beerzen nemen dit jaar de collecte in de Beerzen op zich. Voor Oirschot heeft zich nog geen vereniging gemeld om te collecteren. Als er een Oirschotse vereniging is die alsnog wil meewerken aan de Anjeractie van 2004 dan kan deze zich nog aanmelden bij de gemeente (afdeling Welzijn en Onderwijs) tot en met uiterlijk 7 mei.

Sympathisanten die de collectebus missen, kunnen hun bijdrage overmaken op postbankrekening 5050 t.n.v. Prins Bernhard Cultuurfonds.