Ingezonden persbericht


Met de stoomtrein naar het GÉON

Het GÉON in Heerlen is een museum in oprichting. Op 15 en 16 mei stelt het GÉON haar deuren open voor het publiek. In het GÉON maakt u kennis met de geologie en het mijnbouwverleden uit Parkstad Limburg. Nieuw is de mogelijkheid om een bezoek aan dit unieke museum te combineren met een nostalgische stoomtreinrit.

Het GÉON

Weet u (nog) hoe eierkolen eruit zagen? Hoe een originele mijnschacht werkte of hoe de ophaalmachine uit de 19e eeuw klonk? U kunt het zien en beleven op 15 en 16 mei bij het GÉON. De steenkoolmijnbouw was zó grootschalig en ingrijpend dat zij tot in de kern van de samenleving doordrong en onmiskenbaar het landschap vormde tot wat het nu is.

De Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij en het GÉON Van heinde en verre kwamen de koempels onder meer per stoomtrein naar de mijn. Herleef deze nostalgische rit en tuf met de stoomtrein van de ZLSM over het miljoenenlijntje door de regio en geniet van het unieke uitzicht over het heuvellandschap. Op zondag 16 mei kunt u deze treinrit combineren met een bezoek aan het GÉON. Stap uit bij het station van Heerlen en maak een korte wandeling (circa 10 min.) naar het GÉON. Meer info over dit arrangement kunt u vinden op www.miljoenenlijn.nl.

Extra activiteiten
In het weekend van 15 en 16 mei is het schachtgebouw tevens een van de locaties voor het programma: "Leef Heerlen". In en rond het schachtgebouw wordt er dan geschilderd. Voor kinderen is er een aangepast creatief programma.

Openingstijden en entreeprijzen

Openingstijden GÉON: 11.00 tot 17.00 uur
Ingang: Het GÉON is gehuisvest in de voormalige mijnschacht van de Oranje Nassau mijn 1, gelegen op het CBS-terrein in Heerlen. De entreeprijs bedraagt E 2,-

Meer informatie

GÉON, museum voor geologie en mijnbouwhistorie

Gehuisvest in de voormalige mijnschacht van de Oranje Nassau mijn 1 op het CBS-terrein te Heerlen

Ingang CBS-weg

tel. 045 - 560 59 76
www.geonheerlen.nl


---- --