Ingezonden persbericht


10 mei 2004

Ploegdag in het Groninger Museum

Het Groninger Museum organiseert ter gelegenheid van de tentoonstelling Pioniers van het Vlaams expressionisme - Van den Berghe, Permeke, De Smet op zondag 16 mei van 12.00 tot 17.00 uur een Ploegdag. Er worden diverse activiteiten voor het hele gezin georganiseerd. Alle activiteiten zijn gratis voor bezoekers van het Groninger Museum.

Ploegdeskundigen - Ploegboekenmarkt

Bezoekers kunnen tussen 12.00 en 14.00 uur eigen werk van Ploegkunstenaars van het eerste uur inbrengen voor een kunsthistorische beoordeling door Ploegdeskundigen.

In samenwerking met Athena s Boekhandel wordt er een Ploegboekenmarkt gehouden. Vele publicaties over De Ploeg en het Vlaams expressionisme zijn te vinden op deze markt.

Film Lezing - Rondleiding

In het auditorium wordt de AVRO-documentaire over het Vlaams expressionisme getoond. De documentaire bestaat uit twee uitzendingen van het programma Beeldenstorm met Henk van Os, getiteld Henk van Os viert feest met de Belgen en Elementaire emoties uiten.

Piet Boyens, kenner van de Vlaamse kunst en co-auteur van de catalogus, geeft van 13.00 tot 14.00 uur een lezing getiteld Pioniers van het Vlaams Expressionisme. Daarnaast geven deskundigen Henk van Os en Alma Burema een rondleiding door de tentoonstelling. De rondleiding start elk heel uur van 12.00 tot 15.00 uur.

Kinderactiviteiten

Ook voor de kinderen is er veel te zien en beleven. Er is een open kinderatelier, kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen na het bekijken van de tentoonstelling zelf een eigen kunstwerk maken met behulp van de speciale Ploegtechnieken. In de cursusgang is er de interactieve CD-rompresentatie Een schilderachtige ontmoeting. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen hiermee spelenderwijs kennismaken met de kunstenaars van de Ploeg. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar is er de speurtocht door het museum met het Vestini-vest.

Bezoekers kunnen in het onderwatercafé genieten van typisch Belgische hapjes en drankjes als Vlaamse frieten, Luikse wafels en Belgisch bier.

Voor een overzicht van het hele programma zie: www.groningermuseum.nl

In het Groninger Museum is van 30 april t/m 22 augustus 2004 de tentoonstelling Pioniers van het Vlaams expressionisme - Van den Berghe, Permeke, De Smet te zien.

Afbeelding: H.N. Werkman, Harmonicaspeler op bruiloftsfeest, 1942, Groninger Museum, verworven met steun van Stichting J.B. Scholtenfonds



Ingezonden persbericht