Gemeente Den Haag

mei 2004
Schaapscheerfeest op stadsboerderij Kakelhof (10 mei)

Op zondag 16 mei organiseert Stadsboerderij De Kakelhof een schaapscheerfeest. Deze dag worden ook speciale kinderactiviteiten georganiseerd. De boerderij is open van 09.00 - 17.00 uur. Het scheerfeest is van 13.00 - 16.00 uur.

De schapen worden een door een professionele scheerder geschoren. Deze scheerder leert de beheerders van de boerderij ook schapen te scheren. De wol die van de schapen komt gaat door naar een groepje spinners die laten zien hoe wol tot draad gesponnen wordt. Bezoekers kunnen met alle vragen over wol en de verwerking daarvan bij deze spinners terecht. Zij kunnen ook proberen zelf een stukje te spinnen.

Voor de kinderen zijn er spelletjes georganiseerd, waaronder schmincken, knutselen met wol, ballonscheren, schaapje prik, voeldozen en het letterspel. Om deel te nemen aan de spelletjes moeten kinderen een deelnemerskaart hebben. Deze kost 50 eurocent en is op de dag zelf verkrijgbaar. Er wordt deze dag thee, limonade, koek en snoep verkocht. De Kakelhof ligt aan de Puccinistraat naast nummer 189