STICHTING ALZHEIMER NEDERLAND

Klassiekers en BN-ers rijden voor dementie

Bunnik, Onder het motto 'Oud voor oud'organiseert de Stichting Alzheimer Nederland op zondag 16 mei 2004 haar eerste oldtimerrally. Op die dag zullen ruim veertig klassiekers vanaf het Nationaal Automobiel Museum voor het goede doel door Brabant en Gelderland rijden. Sander Foppele, Stella Gommans, Rob Kamphues en professioneel coureur Pieter Kolff rijden ook mee met deze 'historische'rally. De 'oldtimer' tocht is onderdeel van het twintig jarig jubileum dat Alzheimer Nederland dit jaar viert.

Oude auto's, voor oude mensen, kortweg 'Oud voor oud'. De Stichting Alzheimer Nederland wordt ook alweer een jaartje ouder. Zij is twintig jaar geleden opgericht om de belangen van de mensen met dementie en hun verzorgers te behartigen. Dementie treft met name ouderen. Bij de groep mensen van boven de 80 lijdt zo'n 20% aan dementie. Met de organisatie van een oldtimerrally wil Alzheimer Nederland geld bijeenbrengen voor het goede doel.

Dit initiatief wordt ondersteund door Sander Foppele, bekend uit 'Onderweg naar morgen'. Maar niet alleen Sander Foppele zet zich in voor Alzheimer Nederland, ook Stella Gommans, bekend als presentatrice, actrice en ambassadeur van de Sponsor Loterij, zit tijdens de race achter het stuur van een prachtige oldtimer. De Alzheimer rally 'Oud voor oud' vindt plaats in de nationale sponsorweek georganiseerd door de Sponsor Loterij.

De bijzondere rally met klassieke auto's voert langs diverse historische locaties in Brabant en Gelderland. Deelnemers aan de rally konden kiezen tussen de toerklasse, eenvoudig te navigeren en met een geringe tijdsdruk, en de sportklasse voor wie de tijdsdruk stevig is en waar geconcentreerd genavigeerd moet worden. Rob Kamphues en professioneel rallyrijder Pieter Kolff rijden natuurlijk mee in de sportklasse.

De rally start zondag 16 mei om 10.00 in het Nationaal Automobiel Museum/Louwman Collection in Raamsdonksveer. In dit museum kunnen de deelnemers en nieuwsgierige kijkers voor aanvang van de rally de wereldberoemde Louwman-collectie bewonderen. Hier staan prachtige klassiekers zoals Spyker, Bugatti en de Cadillac van Elvis Presley, maar ook de Aston Martin van James Bond.

De snelste auto's zullen rond 17.00 in Kasteel Ammersoyen in Amerzoden aankomen, waar een feestelijk diner en de prijsuitreiking plaatsvinden.

Noot voor de redactie,