Gemeente Enschede

Wegafsluitingen tijdens Enschede Marathon


Enschede, 12-05-2004

Verkeersoverlast op 16 mei

Op zondag 16 mei 2004 wordt de Enschede Marathon gehouden. Door dit evenement zullen op die dag tussen 9.00 en 17.00 uur een groot aantal straten in Enschede zijn afgesloten. Het verkeer moet rekening houden met verkeersoverlast. De start en finish van de marathon zijn op het H.J. van Heekplein en de route loopt door bijna de gehele stad.

Route marathon
De start van de marathon is om 12.00 uur op het Van Heekplein. Daarna gaat de route via Boulevard 1945 en Gronausestraat richting Gronau. Daar gaan de lopers weer terug richting Enschede. Via Noord Esmarkerrondweg en Lonnekermolenweg gaat het naar Lonneker. Via de Dorpsstraat loopt de route over Voortsweg, Lijsterstraat en Deurningerstraat. Vervolgens gaat het parcours over de singel via Boddenkampsingel, Tubantiasingel, G.J. van Heekstraat, Parkweg, Volksparkweg, Pathmossingel en Getfersingel. Op de Burgemeester van Veenlaan gaat de route naar Enschede Zuid en loopt via Broekheurnerrondweg, Geessinkweg, Broekheurnering met als keerpunt de rotonde Buursestraat. Daarna weer terug naar het centrum via Burgemeester van Veenlaan, Getfertsingel, Varviksingel, Kuipersdijk, Mooienhof, Boulevard 1945, Beltstraat, Korte Haaksbergerstraat, Marktstraat, Langestraat, De Klomp, Oldenzaalsestraat en de finish op het H.J. van Heekplein.

Iedereen die aan de route van de Enschede marathon woont kan de auto op zondag 16 mei niet op het parcours neerzetten. Op de website van de Enschede marathon (www.enschedemarathon.nl ) staat de volledige route. Iedereen die de marathon wil bezoeken wordt aangeraden met de fiets of lopend te komen. Fietsen kunnen worden neergezet in de fietsenkelder onder de V&D, op de Klokkenplas en achter het Jacobusplein.

Openbaar vervoer
In verband met de marathon rijdt het openbaar vervoer op zondag 16 mei niet volgens het normale schema. De lijnen van de stadsdienst in Enschede (1 Universiteit - Wesselerbrink, 2 Deppenbroek - Helmerhoek, 3 Enschede Station - Glanerbrug, 4 't Zwering - Stroinkslanden en 5 't Zwering - Stokhorst) vervallen tot 17.00 uur, met uitzondering van lijn 3 Enschede station - Hengelo; op dit traject rijden de bussen van lijn 3 de normale zondagdienst. De streekbuslijnen 20 Borculo-Enschede, 61 Overdinkel-Enschede en 62 Denekamp-Enschede rijden de normale zondagdienst, maar zullen in Enschede via een afwijkende route naar het station rijden en niet stoppen bij de centrumhalten. Voor meer informatie over het openbaar vervoer kunt u de internetsite van Connexxion raadplegen (www.connnexxion.nl ) of bellen met 0900-9292 (0,50 per minuut).


---

Gepubliceerd op 12-05-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar