Gemeente Helmond


---

Heropening Welpenplein

Samenwerking tussen bewoners, jongeren en het JPT succesvol

Op zondag 16 mei a.s. vanaf 13.30 uur wordt er door de buurtbewoners, het opbouwwerk en buurtcongiërges van de SWH, Wijkbeheer Binnenstad en het Jeugd Preventie Team een buurtfeest gehouden op het Welpenplein. Aanleiding voor dit feest is dat door de gezamenlijke inzet van buurtbewoners en diverse partijen het Welpenplein is opgeknapt.

Enkele jaren geleden was het Welpenplein in de Binnenstad een plein waar regelmatig overlast werd veroorzaakt door jongeren. Door een langdurige samenwerking tussen bewoners, jongeren en het Jeugd Preventie Team is deze overlast sterk verminderd en de communicatie tussen de bewoners en de jongeren sterk verbeterd. Het plein is onlangs heringericht en het plein een plek is geworden waar kinderen en jongeren volop gebruik maken van de speelvoorzieningen. Om deze succesvolle samenwerking te vieren wordt er aanstaande zondag het buurtfeest gehouden.

Op deze middag zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden. Zo zullen er verschillende organisaties zijn met informatie over hun werkzaamheden. Voor de kinderen is er een springkussen en de speelkar van het kinderwerk van de SWH. Om 13.30 uur start het feest, om 14.30 start de voetbalwedstrijd tussen buurtbewoners en jongeren waarbij de wethouders Bethlehem en Van den Heuvel de aftrap doen. Vanaf 15.30 is er een barbecue, tussen door zijn er optredens van jongeren uit de wijk. Om 19.00 is het feest ten einde.

---

| |