Gemeente Amsterdam

Amsterdam promoot Life Sciences sector en stad in Boston en New York 12 mei 2004 - Remco Asselbergs
Een ruim 50 personen sterke delegatie uit de regio Amsterdam met vertegenwoordigers uit overheid, wetenschap en bedrijfsleven zal onder leiding van burgemeester Job Cohen (delegatieleider in Boston) en de wethouder Financiën en Economische Zaken Frits Huffnagel (delegatieleider in New York) van 16 tot 22 mei een bezoek brengen aan Boston en New York.

De reis is bedoeld om de aandacht te vestigen op Amsterdam als aantrekkelijke Europese zakenstad op het gebied van Life Sciences, Research & Development en ICT, om buitenlandse investeringen in Amsterdam en de regio te bevorderen. In New York ligt het accent op het thema Citymarketing en duurzame stedelijke ontwikkeling. Tijdens een seminar en enkele bedrijfsbezoeken zal het uitwisselen van kennis en de mogelijkheid tot netwerken tussen vertegenwoordigers van de lokale overheid, wetenschap en het bedrijfsleven centraal staan.

In het gezelschap bevinden zich, naast burgemeester Cohen en wethouder Huffnagel, verder de gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Henry Meijdam, de burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma, de voorzitter van de Amsterdamse Kamer van Koophandel Hans Zwarts en de voorzitter van Amsterdam Partners Willem Stevens.

Het Amsterdamse Life Sciences cluster is uitstekend vertegenwoordigd met onder anderen prof.dr. Bob Pinedo van het VUmc Kanker Centrum Amsterdam, prof.dr. Anton Berns van het Nederlands Kanker Instituut, prof.dr. Ben Berkhout en prof.dr. Pieter Reitsma van het Academisch Medisch Centrum en prof.dr. Arjen van Tunen van het Swammerdam Institute for Life Sciences.

In Boston wordt een Life Sciences Seminar georganiseerd in samenwerking met het Massachusetts Biotechnology Council en het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA). Tijdens het seminar zullen Amsterdamse Life Sciences-specialisten en collegaspecialisten uit Boston diverse `parallel sessions' leiden met als onderwerpen oncology, neurosciences en infectious diseases & inflammation. Verder zijn er bedrijfsbezoeken aan Genzyme, Biogen-Idec, het Massachusetts Institute of Technology (MIT), Forrester Research en de prestigieuze Harvard Business School.

In New York ligt het accent van het bezoek op Citymarketing en duurzaam stedelijke ontwikkeling. In dit kader wordt een bezoek gebracht aan de New York City Economic Development Corporation (NYCEDC). Tijdens deze bijeenkomst krijgt men de gelegenheid om onder meer met Joe Perello, Chief Marketing Officer for New York City, in discussie te gaan over het succes van de Citymarketing van de stad New York. De delegatie bezoekt daarnaast diverse stedelijke ontwikkelingsprojecten in het New Yorkse Waterfront-gebied.

De handelsmissiereis wordt georganiseerd door Amsterdam Partners (de nieuwe Citymarketing organisatie van Amsterdam) in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam en diverse partijen in Boston en New York.

Pb-093

© Gemeente Amsterdam