Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

TOM MULDER 35 JAAR ACHTER DE MICROFOON

Hilversum, 13 mei 2004 - Op 16 mei 2004 viert Tom Mulder zijn 35 jarig jubileum als radio diskjockey. Speciaal voor dit jubileum rijdt er die dag een originele stoomtrein, voor de gelegenheid omgedoopt tot de 'Radio 10 Gold Express', door Nederland. Voorafgaand aan het vertrek van deze trein zal het eerste exemplaar van de nieuwe cd 'Radio 10 Gold Express' door Tineke de Nooij aan Tom Mulder uitgereikt worden. Deze uitreiking vindt om 14.30 uur plaats op het perron van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij in Beekbergen.

Op 16 mei 1969 presenteerde Tom Mulder onder de naam 'Klaas Vaak' zijn eerste radioprogramma bij de toenmalige zeezender Radio Veronica. In 1973 maakte Tom de overstap van Veronica naar de TROS, waar hij van de 'Havermoutshow', '50 Pop of een Envelop' en 'Nachtwacht' grote successen maakte. Na zijn TROS periode was hij actief bij het eerste commerciële radiostation aan land, Cable One. In 1991 maakte Tom zijn entree bij Radio 10 Gold waar hij programmadirecteur werd. Tegenwoordig presenteert hij dagelijks op Radio 10 Gold zijn populaire ochtendprogramma.

Erik de Zwart, directeur van Talpa Radio International, is trots op Tom Mulder. "In deze tijd van spraakmakende transfers van diskjockeys en de opkomst van steeds meer radiostations is het jubileum van Tom Mulder een unieke gebeurtenis. Oprechte liefde voor radio en muziek is de drijfveer voor Tom om al 35 jaar als diskjockey zijn luisteraars te plezieren. Van die 35 jaar is Tom 13 jaar werkzaam bij Radio 10 Gold. Ook zonder FM frequentie weet Radio 10 Gold zich uitstekend staande te houden in het woelige radiolandschap. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan het succes van Tom Mulder", aldus Erik de Zwart.

Tom Mulder verheugt zich op deze feestelijke dag. "Dat ik bezeten ben van alles wat met radio te maken heeft, moge duidelijk zijn. Maar dat ik ook een bovenmatige fascinatie voor treinen bezit, is iets wat weinig mensen weten. Deze dag bevat voor mij dus de ultieme combinatie van muziek, radio én treinen. Daarnaast verheug ik me ook zeer op het weerzien met veel (oud) radiocollega's. Ik ben overigens nog lang niet van plan om te stoppen met radio maken. Als het aan mij ligt zal men nog lang van Tom Mulder blijven horen!", aldus de jubilaris zelf.

Radio 10 Gold draait de allergrootste hits van toen tot nu en richt zich op de volwassen luisteraar. Kijk voor meer informatie op www.radio10gold.nl. Radio 10 Gold is onderdeel van Talpa Radio International.

//// EINDE PERSBERICHT ////

Noot voor de redactie,