Ingezonden persbericht


WIJNINFO.NL NIEUWS


"Ontdek de Nieuwe Wereld"

Wijnen uit de Nieuwe Wereld weer stralend middelpunt in The Grand
Op zondag 16 mei zal voor de tweede maal The Grand omgetoverd worden
in een wijntempel.

Weer zal de grootste proeverij op het Europese vasteland van wijnen
uit de Nieuwe Wereld door het wijntijdschrift Perswijn worden
georganiseerd.


De eerste editie trok meer dan 700 bezoekers. Ook nu weer zullen
honderden wijnen - op land gerangschikt- te proeven zijn. Een
prachtige overzichtsproeverij met veel nieuwtjes voor de particuliere
bezoeker maar ook het vakpubliek. De landen van de Nieuwe Wereld
zullen in aparte zalen vertegenwoordigd zijn. Een mondiale wijnreis
in één dag.


De datum is gekozen zodat producenten de London Wine Trade Fair en
"Ontdek de Nieuwe Wereld" kunnen combineren. Wij verwachten dan ook
veel bezoek van zeer ver!


Alleen al het bezoek waard zijn :
- Masterclasses met speciale wijnen gegeven door experts of de
producent zelf

- Een Blendingwedstrijd voor teams: maak uw eigen wijn!
- Lunch en diner met speciale wijn/spijs combinaties.
- Enz. enz.

NIEUW


- De verkiezing van de beste merlotgedomineerde wijn uit de
nieuwe wereld tot EUR 8.

- De verkiezing van de beste chardonnaygedomineerde wijn uit de
nieuwe wereld tot EUR 8

Beide verkiezingen kennen een juryprijs en een publieksprijs.

Met prachtige wijnen op de proeftafels zullen landen als Argentinië,
Australië, Californië, Chili,

Nieuw-Zeeland en Zuid Afrika hun positie op de Nederlandse markt
moeten bewijzen. Wij verwachten ook weer producenten uit opkomende
landen als Canada, Uruguay, Indonesië, China enz. die bewijzen dat de
Nieuwe Wereld met zijn wijnen nog altijd sterk in opkomst is. Door de
grote opkomst van proevers werd vorig jaar bewezen dat de
belangstelling nog altijd groeiende is. Opvallend was het grote
aantal jonge wijnenthousiastelingen. Ook zullen de Ambassadeurs van
verschillende nieuwe wijnlanden weer acte de presence geven om het
belang van het evenement te onderstrepen.


Inlichtingen :
André Sauerbier
06-45.010.718


andre@perswijn.nl


Wine Professional 2004: Overweldigend succes

Wine Professional 2004: Overweldigend succes

In drie dagen tijd hebben 6290 officieel geregistreerde bezoekers de
2e editie van Wine Professional bezocht. Hiermee is het bewijs
geleverd dat Wine Professional na de eerste editie in 2003
bestaansrecht heeft gekregen als kwaliteitsevenement in het
business-to-business segment.


Deze vakbeurs, waarvan de officiële opening door Master of Wine
Michael Broadbent (Senior Consultant Wine, Christie's London) werd
verricht, kende diverse uitgebalanceerde programma's die in het
Wijntheater en het Kooktheater werden gepresenteerd met medewerking
van diverse prominenten uit de Nederlandse Gastronomie. Daarnaast
enkele hoogtepunten tijdens Wine Professional 2004:


De vierde editie van de Nationale Huiswijn Competitie 2004:
Restaurant Imko's Keuken van de Zee uit IJmuiden en importeur Bacchus
Wijnhuis uit Haarlem kwamen als grote winnaars uit de bus met
respectievelijk de hoofdprijzen in de hoogste categorie wit & rood en
5 winnende wijnen in de diverse categorieën.

Copa Jerez voor Pascal Jalhaij: De hoofdprijs (complete reis voor 2
personen naar Jerez, beschikbaar gesteld door Het Sherry Instituut
van Spanje) voor de beste Sherry-spijscombinatie gaat dit jaar naar
Pascal Jalhaij. De Chef de Cuisine van 2-sterrenrestaurantrestaurant
Vermeer toonde zich blij verrast toen hij zijn prijs na zijn
programma in het Kooktheater in ontvangst nam.

Persian Beluga Trophy: 1000 gram Beluga kaviaar naar Jonnie Boer:
Onder andere tijdens de diverse regionale activiteiten van
organisator The Wine & Food Association (Limburgia Gastronomica,
Proeven & Genieten Den Haag, Proefschrift Wijnconcours en
Proefschrift in Gastronomie tijdens de Nationale Wijnweek) kregen
diverse chefs de mogelijkheid om 1000 gram Beluga kaviaar in de wacht
te slepen. Thérèse Boer van restaurant De Librije uit Zwolle nam voor
haar man de hoofdprijs in ontvangst uit handen van Ashkan Mossafaian
van The House of Caviar & Fine Food.

3-Sterren programma van Cees Helder & Wijnkoperij Okhuysen: Voor het
eerst Nederland konden een 30-tal aanwezigen van een vakbeurs een
proeverij meemaken die in alle opzichten 3 sterren verdiende.
Nederlands enige chef met dit aantal Michelinsterren, Cees Helder,
bereidde op het Kooktheater 2 gerechten, waarvan één met het
exclusieve Wagyu vlees. Hierbij werden de jaargangen '90 (en Magnum)
en '98 van het befaamde Château Pétrus geserveerd. Wat Pétrus is voor
de Bordeaux, is Domaine J.L. Chave voor de Rhône. Identieke
jaargangen van de Ermitage Cuvée Cathelin werden opengemaakt en
geserveerd: Een absoluut unicum op beursgebied.

Graham's Trophy: De strijd voor de titel beste portproever in de
Benelux: Ook dit jaar werden de ½ - en Finale van de Graham's Trophy
gehouden tijdens Wine Professional. Na enkele theoretische en
praktijkgerichte opdrachten (o.a. blenden) mag Maartje Koning,
medewerker van Slijterij Van Dongen in Utrecht de reis naar Portugal
maken. Maartje (26) is een gepassioneerde wijnliefhebber en
autodidact.

Nieuwe wereld: Uitgebalanceerde proeverijen in het Wijn- en
Kooktheater, i.s.m met het California Wine Institute en het
Australian Wine Bureau, leverden het bewijs dat deze wijnen weer
terugkomen. Tijdens een sessie in het Kooktheater met Australische
wijnen en twee proeverijen met wijnen uit Californie bewezen deze
wijnlanden dat ze meer dan alleen hout/fruit-combinaties voortbrengen
en wel degelijk diversiteit en typiciteit bieden.

Door de sterke opkomst (100% meer bezoekers t.o.v. de eerste editie)
van de beslissingsbevoegde genodigden voor Wine Professional, kijkt
de organisatie terug op een geslaagde vakbeurs voor zowel bezoeker
als exposant. De voorbereidingen van Wine Professional 2005 zullen in
maart van dit jaar van start gaan.


Wine Professional 2005 vindt plaats van 10 t/m 12 januari 2005 in het
Congres Centrum van de Amsterdam RAI, gelijktijdig met de eerste drie
dagen van de grootste horecavakbeurs in de benelelux, de HORECAVA.


---


---


Noot redactie/ niet bestemd voor publicatie:


Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

The Wine & Food Association - Carsten Klint

G:+31 (0)6-52.42.1130 / T:+31 (0)20-625.12.98 / E:


info@thewinesite.nl / I: www.winesite.nl


Oude Schans 11 - 1011 KR - AMSTERDAM
---

Dit is een bericht van de Wijninfo.nl mailservice
Kijk voor aan- en afmelden op http://www.wijninfo.nl/