Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zondag 16 mei 2004
Vierde editie Jukebox Outdoor op Autotron

ROSMALEN - Over de vraag wat Jukebox Outdoor zo'n succes maakt hoeft organisator Ernst Aalders niet lang na te denken: de ongedwongen sfeer, de ongekende ruimte en het enorme aanbod van de meest uiteenlopende nostalgische producten uit de jaren vijftig en zestig. Autotron opent zondag 16 mei voor de vierde keer de poorten voor dit evenement.

Als iemand alle in's en out's van de jukebox en het sfeertje rond de muziekmachine kent, dan is het Ernst Aalders wel. Al ontelbare jaren staat hij samen met vader Frits aan de basis van één van de drukst bezochte happenings op Autotron. In 2001 waagde Aalders jr. de gok om een buiten-variant op de succesvolle beurs te organiseren. Dat bleek een schot in de roos. Vanaf de eerste editie melden standhouders zich al maanden van tevoren voor standruimte en ook het publiek komt steeds massaal in mei naar Rosmalen. Dat is overigens niet verwonderlijk. Het buitenterrein van Autotron biedt zoveel ruimte dat de bijna driehonderd standhouders er hun hele handel overzichtelijk kunnen uitstallen. Jukebox Outdoor krijgt terecht het predikaat 'internationaal' opgespeld. Uit alle windstreken van Europa komen handelaren naar Rosmalen om hun negotie aan de man te brengen. In landen als Oostenrijk, Zwitserland, Zweden en uiteraard het Verenigd Koninkrijk mag de jukebox zich nog altijd in een enorme belangstelling verheugen.

Jukebox Outdoor voorziet dus duidelijk in een behoefte. Aan de ene kant zijn het de sleutelaars die massaal naar Brabant trekken om er de onderbrekende onderdelen voor hun pronkjuweel op de kop te tikken. Het aanbod aan onderdelen is namelijk enorm. Aan de andere kant zijn het ook de prachtig reeds tot in het kleinste detail gerestaureerde glanzende muziekmachines die veel kooplustigen op de been brengen. En dan zijn er natuurlijk nog de 'gewone' dagjesmensen die van een bezoek aan Jukebox Outdoor een gezellig uitstapje maken. Want ook deze laatste categorie bezoekers komt ruimschoots aan z'n trekken. Ernst Aalders: 'Want ook al koop je niks, het is gewoon erg leuk om op 't gemak langs de stands te lopen en de verhalen aan te horen van de echte jukeboxfanaten. En het zijn niet alleen de jukeboxen die de aandacht trekken. Ook de stands waarin de meest uiteenlopen artikelen uit de jaren '50 en '60 te koop worden aangeboden, zijn echte trekkers. Heel veel van die spullen zoals koelkasten, neons, lp's, flipperkasten, boeken et cetera roepen nostalgische herinneringen op. En dat is gewoon hartstikke leuk.'

Live-muziek vormt ook in 2004 een belangrijk onderdeel van het dagprogramma. The Eight Ball Boppers spelen vanaf 12.00 uur onvervalste rock & roll en rockabilly en Purple Haze laat alle bekende liedjes uit de hoogtij van de beatmuziek uit de geluidsinstallatie schallen. Het muziekaanbod wordt gecompleteerd door de rock & roll-formatie Big Caz & the Four Bobs.

Jukebox Outdoor is zondag 16 mei geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt 10 euro, kinderen van 4 tot 12 jaar betalen 5 euro.

Autotron is gelegen aan de A50/A59 's-Hertogenbosch-Nijmegen en wordt op de ANWB-borden aangegeven. Voor informatie over de bereikbaarheid per openbaar vervoer, bel 0900-9292.