Ingezonden persbericht

AA Drink Basketball Academy
levert andermaal kampioen af

ROTTERDAM - De AA Drink Basketball Academy van Rotterdam Basketbal heeft voor het zesde jaar achtereen een kampioen afgeleverd. De kadetten van coach Ronald van der Geest wonnen zondag 16 mei in sporthal Alexander in Rotterdam de titel in het rayon West. In de finale was de Rotterdamse jeugd, geboren in 1987 en '88, met 64-57 te sterk voor BC Utrecht. Door het veroveren van het kampioenschap plaatste de AA Drink Basketball Academy zich voor de strijd om de nationale titel, die in de weekeinden van 19 en 26 juni in Den Helder wordt gehouden.

De kadetten van de AA Drink Basketball Academy hadden tijdens de competitie tot twee keer toe eenvoudig van BC Utrecht gewonnen, maar in de eindstrijd speelde de spanning duidelijk ook een rol van betekenis. De formatie van coach Ronald van der Geest (voor de gelegenheid geassisteerd voor aspirantencoach Virgil Ormskerk) sloot de eerste periode derhalve met een 13-14 achterstand af. In het tweede kwart nam de AA Drink Basketball Academy onder leiding van uitblinker Ysalde Fernandes Paz Costa (topscorer met 20 punten) een voorsprong en stond die niet meer af. De grootste kloof bedroeg dertien punten, maar de Rotterdammers waren feitelijk geen moment van hun opponent verlost. In de slotfase kwam BC Utrecht nog dichterbij, maar kleiner dan zes punten werd de marge nooit.

Via 30-29 en 40-33 zegevierde de formatie van coach Ronald van der Geest mede door de veel bredere selectie, die over het geheel te sterk was voor de slechts zeven man sterke formatie uit de Domstand. In tegenstelling tot de kadetten, redden de mini's van Rotterdam Basketbal het zondag niet. Vroeg in de ochtend moest de formatie van coach Mansour Einolhagh aantreden tegen het Haagse Jumpers. Van deze ploeg werd in de competitie al tweemaal verloren. Ook in de strijd om de rayontitel waren de Hagenaars andermaal te sterk: 57-51. ___________________________________________________________________