MOJO CONCERTS

Cassandra Wilson in Vredenburg

De Amerikaanse zangeres Cassandra Wilson mag zonder twijfel tot de top van de hedendaagse jazz gerekend worden. Al sinds 1996 wordt zij keer op keer tot beste 'Female Vocalist' uitgeroepen in de Critic's Poll van het gezaghebbende Amerikaanse jazzmagazine DownBeat. Maandag 17 mei 2004 geeft Cassandra Wilson met haar band een eenmalig concert in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.
Cassandra Wilson - gezegend met een kenmerkend, flexibel stemgeluid - is niet bang om nieuwe wegen in te slaan. In het begin van haar carrière, in de vroege jaren 80, werkte zij met bassist Dave Holland en zangeres Abbey Lincoln. Vervolgens werd zij de belangrijkste vocaliste van het baanbrekende M-Base Collectief rond saxofonist Steve Coleman. Bij het verschijnen van haar eerste solo-albums (haar debuut stamt uit 1985) werd Wilson vaak vergeleken met zangeres Betty Carter. Pas met het opnemen van de cd 'Blue Light Til Dawn' in 1993, waarbij zij diep in de traditie van de blues dook, ontdekte Wilson de kracht van haar eigen stem en ontwikkelde zij een geheel eigen stijl. Naast eigen nummers interpreteert zij sindsdien op frisse en creatieve wijze jazz-standards, oude country-blues en folkmuziek. In 1997 vervulde Cassandra Wilson een belangrijke rol in Wynton Marsalis' jazzopera 'Blood on the Fields'. Onlangs verscheen haar jongste album 'Glamoured' bij Blue Note, met daarop eersteklas songs van eigen hand en een aantal avontuurlijke covers van nummers van Muddy Waters, Sting, Bob Dylan, Abbey Lincoln en Willie Nelson.

Voor meer info: www.cassandrawilson.nl

Cassandra Wilson

Maandag 17 mei 2004
MC Vredenburg - Utrecht
Entree: E. 32,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur

Kaartverkoop begint aanstaande zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 cpm), www.ticketservice.nl de bekende voorverkoopadressen en kassa zaal.

12 nov 03 17:37