Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

28-11-2003
Afvaardiging Japanse gemeente bezoekt Achtkarspelen

Op 17 mei 2004 zal een delegatie van de Japanse gemeente Ikeda een bezoek brengen aan Achtkarspelen. Met de gemeente in de provincie Osaka onderhoudt het gemeentebestuur van Achtkarspelen sinds 1997 met enige regelmaat contact.

De eerste contacten tussen de Japanners en Achtkarspelen zijn door oud-burgemeester Schmidt gelegd. Ikeda beschikt over een grote kruidentuin en Schmidt hoopte dat er een uitwisseling van kennis en producten kon plaatsvinden met De Kruidhof. Inmiddels heeft de burgemeester van Ikeda met zijn gevolg drie keer Achtkarspelen en De Kruidhof bezocht. Schmidt heeft in 2000 een tegenbezoek aan Ikeda gebracht. Hierbij heeft hij aan de burgemeester een wandtegel met de tekst 'Vriendschap Ikeda - Nederland' overhandigd. Na deze reis zijn er geen contacten meer geweest.

Het bezoek van de Japanners aankomend voorjaar maakt deel uit van hun trip door Europa langs verschillende gemeenten. Op 17 mei wordt de delegatie ontvangen in De Kruidhof voor een gesprek met het gemeentebestuur, met ondersteuning van een tolk, en aansluitend een lunch.