Dienstenbond CNV

Aan de slag met het Arboconvenant Wonen
16-04-2004

Gezondheid is belangrijk. Wie ziek is, wil maar één ding: beter worden. Nog beter is, gezond blijven. Wij doen er van alles aan om gezond te blijven: stoppen met roken, minder vet eten, meer beweging. Ook op het werk is het belangrijk om te zorgen voor veilige en gezonde werkomstandigheden. U weet dat ziekteverzuim gevolgen kan hebben voor uw bedrijf. Ziekteverzuim kost geld, de werkdruk neemt toe en de kwaliteit van het werk en het werkplezier van voor werknemers kunnen afnemen.

Voor de Wonenbranche zijn daarom afspraken gemaakt om het werken in de sector gezonder te maken. Daarvoor is er door werknemers-, werkgeversorganisaties en de overheid het Arboconvenant Wonen afgesloten. Door BBC Arboconvenant Wonen wordt over het Arboconvenant Wonen een informatiedag gehouden op:

maandag 17 mei 2004
in de Jaarbeurs (Beatrixgebouw) te Utrecht van 10.00 uur - 16.15 uur

Op de informatiedag 'Aan de slag met het Arboconvenant Wonen' hoort u in één dag welke afspraken er zijn gemaakt over werkdruk, tillen, het werken met oplosmiddelen en verzuimbegeleiding. Ook komt de rol van de arbodienst aan de orde. Deskundigen van Arboduo geven u informatie over het spreekuur en de ondersteuning van de arbodienst.

Programma:

* 10.00 uur Opening van de informatiedag
Centraal staan uw ervaringen met het arboconvenant en het ziekteverzuim.

* 10.20 uur Betrokkenen van het convenant aan de tand gevoeld Inge van Duijn (FNV Bondgenoten), Fedde Monsma (CNV Dienstenbond), Carin Bender (Ministerie van SZW) en een vertegenwoordiger van het CBW gaan in op de laatste stand van zaken rondom het Arboconvenant Wonen.

* 11.00 uur Pauze
U kunt tijdens de pauze de hoofdlijnen van het convenant op een beeld- scherm zien.

* 11.30 uur Workshopronde 1
U kunt aan twee workshops deelnemen. Op het aanmeldingsformulier kunt u uw keuze aangeven.
Workshop 1: Verzuimbegeleiding
Workshop 2: Werkdruk
Workshop 3: Tillen
Workshop 4: Werken met oplosmiddelen

* 13.00 uur Lunch

* 14.00 uur Workshopronde 2

* 15.30 uur Debattraining
U krijgt de gelegenheid om onder het genot van een drankje een korte debattraining te volgen. U krijgt tips om uw gesprekstechniek te verbeteren, zodat het overleg met de directie succesvoller verloopt. Verder wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan een debat.
Debattrainer: Geert de Haas, Advocatenkantoor ESQ
* 16.15 uur Napraten met een drankje

Kosten
Deze informatiedag is gratis voor werknemers uit de wonenbrache. Aanmelding geschied via bijgaand inschrijfformulier (pdf).

Voor meer informatie over deze studiedag kunt u contact opnemen met Fedde Monsma van CNV Dienstenbond (023)5670615 of email naar f.monsma@cvndibo.nl

en vindt u op de website www.fnvformaat.nl