Gemeente Dordrecht


---

Start onderzoek naar bouwmogelijkheden bij Smitsweg

Carla Franken
Burgemeester en wethouders van Dordrecht onderzoeken met een projectontwikkelaar of het mogelijk is woningen en kantoren te bouwen in het gebied ten westen van de Smitsweg. Gedacht wordt aan 500 à 700 koop- en huurwoningen in het midden - en hogere marktsegment en een internaat voor opvang van 72 jongeren van Auriga. Op maandag 17 mei is er een wijkbeheeravond over de woningbouwplannen aan de Smitsweg.

Woningbouw en kantoren
De bouw van woningen loopt in Dordrecht achter bij de vraag. Daarom wil de gemeente de achterstand wat inlopen, door het gebied ten westen van de Smitsweg te benutten voor woningbouw. Midden jaren '90 heeft het stadsbestuur deze plaats al aangewezen als reservelocatie voor woningbouw. Een groot deel van de grond is in bezit van een projectontwikkelaar.

Veiligheid
Of de plannen voor de Smitsweglocatie echt doorgaan, hangt onder meer af van de uitkomsten van onderzoeken naar de veiligheidsrisico's. De bouwplannen liggen namelijk dicht bij de route gevaarlijke stoffen (de N3) en worden doorkruist door een hoogspanningsleiding. Ook worden de verkeers- en geluidoverlast en de gevolgen voor natuur en milieu onderzocht. In de loop van 2004 zijn de uitkomsten van deze onderzoeken bekend.

Opvang jongeren
Het is de bedoeling om het jongereninternaat van Auriga vanuit Sterrenburg te verplaatsen naar deze nieuwe locatie. Auriga is een behandelcentrum voor jongeren met licht verstandelijke beperkingen en gedragsproblemen. De gemeente heeft over de verplaatsing overleg gevoerd met de directie van Auriga. De satellietwoningen van Auriga, waar jongeren onder begeleiding zelfstandig wonen, blijven in de diverse wijken van Dordrecht gehandhaafd.

Wijkbeheeravond op 17 mei
Op maandag 17 mei organiseert het Wijkbeheeroverleg Sterrenburg een avond over de plannen in het Stedelijk Dalton College, Eulerlaan 51, Dordrecht. De bijeenkomst begint om 20.00 uur; de zaal is open vanaf 19.30 uur. De `startnotitie' van de gemeente over de nieuwe plannen bij de Smitsweg is vanaf donderdag 29 april op internet te vinden, via www.dordrecht.nl/smitsweg.