Gemeente Stein


Anjerloterij Limburg 2004
29-04-2004
Anjerloterij Limburg 2004
Op maandag 17 mei 2004, start in alle 47 Limburgse gemeenten de verkoopcampagne van de jaarlijkse Anjerloterij Limburg. Ook dit jaar zullen weer duizenden verenigingsmensen, door heel Limburg, in hun eigen omgeving de loten van de Anjerloterij Limburg 2004 te koop aanbieden.

In 1999 werd de naam van het Anjerfonds Limburg gewijzigd in Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en ook het logo werd aangepast. De vertrouwde anjer is gebleven.

De prijs per lot bedraagt dit jaar 1,--. Van elk verkocht lot mag de verkopende vereniging zelf 1/3 deel oftewel 0,35 behouden voor de verenigingskas. De overige 2/3 aangevuld met een bijdrage uit het budget van het landelijke bureau is bestemd voor zowel culturele initiatieven als initiatieven gericht op natuurbehoud binnen onze eigen regio. In onze provincie werd in 2003 bijna 500.000 aan subsidie toegekend.

In 2003 werden bijna 172.000 loten verkocht. Voor 2004 rekent het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg op een stijging van de lotenverkoop.

Ook dit jaar zijn er weer 100 aantrekkelijke prijzen te winnen, die zoveel mogelijk zijn aangepast aan de doelstellingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. De hoofdprijs is een droomreis ter waarde van 10.000,-- Verder zijn er te winnen cultuurreizen naar de Europese culturele hoofdsteden, Londen en Parijs. Voorts enkele waardevolle theaterbonnen, diverse dagtochten en 45 Anjerprijzen, dit jaar in de vorm van een beeldje van Pierre Lumey uit Wittem.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, dat de Anjerloterij verzorgt, is samen met de 14 andere regionale afdelingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds het cultuurfonds voor Nederland. Zij subsidiëren projecten op cultureel gebied in brede zin: muziek, theater, letteren, beeldende kunst, monumentenzorg, kunst- en cultuureducatie, wetenschap en natuurbehoud.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg heeft dit jaar een jaarbudget van ongeveer 0,5 miljoen. De hoogte van dit budget wordt bepaald door de bijdrage uit het Prins Bernhard Cultuurfonds en door de opbrengst van de jaarlijkse Anjerloterij.

Als de financiële middelen stijgen, kunnen nog meer projecten gesteund worden! Uw steun door het kopen van loten van de Anjerloterij is dan ook onmisbaar voor het functioneren van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en daarmee voor het behoud van onze eigen Limburgse cultuur in al haar facetten.