INST. VOOR PUBLIEK EN POLITIEK

Marijnissen en Max van den Berg in debat over EU-grondwet

Het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) en De Rode Hoed organiseren op maandag 17 mei a.s. het debat 'Voor of tegen de Europese grondwet?'. Het debat vindt plaats in de Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam. Aanvang 20:15 uur. De gespreksleiding is in handen van journalist Margriet Vroomans.

In juni stellen de Europese regeringsleiders op de Eurotop waarschijnlijk een tekst voor een Europese grondwet vast. Het Nederlandse volk zal dan binnen een aantal maanden nog een keer naar de stembus gaan voor een landelijk referendum met de vraag of de vastgestelde Europese grondwet ingevoerd moet worden. Maar weten we wel wat de gevolgen zijn van die eenmaal aangenomen grondwet?

De avond wordt ingeleid door Paul Kapteyn, hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam. Hij zet uiteen wat de gevolgen voor de gemiddelde burger zijn van een Europese grondwet. Vervolgens gaan Jan Marijnissen, fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer en Max van den Berg, lijsttrekker van de PvdA voor de Europese verkiezingen in debat over de voors en tegens van de grondwet.

Het is mogelijk om al van tevoren uw mening te geven over Europa, door mee te doen aan de OpinieWijzer op www.publiekdebateuropa.nl. Verschillende thema's uit die OpinieWijzer komen tijdens het debat aan de orde.

De toegang is gratis. Kaarten dient u telefonisch (020 638 56 06) of per e-mail (j.beulink@rodehoed.nl) te reserveren.

Noot voor pers
Een compleet programma is te vinden op www.rodehoed.nl of www.publiek-politiek.nl .Voor meer informatie en perskaarten kunt u contact opnemen met:
De Rode Hoed: Janine Beulink, programmamaker. Tel.: 020 638 56 06 of
06 24 99 61 07.
Instituut voor Publiek en Politiek: Nico Bloot, voorlichting. Tel.:
020 521 76 38 of 06 21 46 49 84.


03 mei 04 14:57