Gemeente Stein


Rijkswaterstaat herstelt dijk Julianakanaal Stein 06-05-2004

Van 17 mei tot 4 juni a.s. zal Rijkswaterstaat herstelwerkzaamheden uitvoeren aan de verzakte dijk van het Julianakanaal te Stein. Daardoor zal vanaf woensdag 19 mei 22.00 uur tot maandag 24 mei 06.00 uur de scheepvaart op het Julianakanaal tussen Limmel en Born volledig gestremd zijn. Omwonenden in Stein kunnen enige overlast hebben van de werkzaamheden.

Het herstel van de dijk zal vanaf de landzijde gebeuren. De voorbereidingen voor het herstel o.a. het aanvoeren van klei en materieel, worden vanaf maandag 17 mei tot en met woensdag 19 mei getroffen.

Vanaf woensdagavond 19 mei 22.00 uur wordt vervolgens de waterstand in het Julianakanaal met 2 meter verlaagd. De scheepvaart tussen Limmel en Born is vanaf die tijd gestremd.

In de nacht van woensdag 19 mei op donderdag 20 mei starten de daadwerkelijke herstelwerkzaamheden. Achtereenvolgens worden: de Big Bags verwijderd, de afgeschoven grond ontgraven en het dijklichaam weer opgebouwd. Voor de opbouw wordt laagsgewijs klei aangebracht.

Om het Julianakanaal op maandagochtend weer vrij te kunnen geven voor de scheepvaart is het noodzakelijk om vanaf woensdagavond 19 mei tot uiterlijk zondagavond 23 mei continue door te werken (ook 's-nachts).

Op zondag 23 mei wordt de opbouw van de dijk afgerond en is er enige reservetijd voor het geval de werkzaamheden uitlopen. De waterstand zal uiteindelijk weer worden verhoogd tot het normale niveau zodat scheepvaart vanaf maandagochtend weer mogelijk is.

In de weken na 23 mei (tot 4 juni) vinden verdere afwerkings- en opruimwerkzaamheden plaats. Daartoe behoort ook het vernieuwen en verbreden van het pad op de dijk over een lengte van circa 1300 meter.

De aanvoer- en afvoerroute over de weg loopt via de toe- en afrit Kapelaan Berixstraat- Brugstraat, de Brugstraat en de Steenwegstraat in Stein.

Voor de doorgaande recreatievaart is een omleidingsroute ingesteld via het kanaal Wessem-Nederweert en de Zuid-Willemsvaart v.v.

Voor nadere informatie K.Ch. Wu tel. 043 3294264 (Rijkswaterstaat)