Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Groot onderhoud ventweg Noordzijde

Op 17 mei gaat het groot onderhoud aan de ventweg van Noordzijde tegenover de jachthaven aan de Sloterplas van start. De weg verkeert in slechte staat van onderhoud. Door het in te richten als een 30 km zone maakt het stadsdeel het gebied verkeersveiliger. Behalve de vetnweg wordt ook de kruising met de Burgemeester Rendorpstraat aangepakt. Het werk duurt tot half augustus.

Huidige situatie
De straat heeft een breedte van 4,5 meter met zijwegen naar de hoven en in/uitritten naar de hoofdweg van de Noordzijde. De ventweg verkeert in slechte staat van onderhoud. De straat is eigenlijk te smal voor zwaar vrachtverkeer als dat moet uitwijken voor tegenliggers en geparkeerde auto's. De plantsoenen hebben hieronder te lijden.

Wat gaat er gebeuren?
Het stadsdeel heeft een inrichtingsvoorstel gemaakt, waarbij de ventweg wordt verbreed van 4,5 naar 5,5 meter. Dat gaat wel ten koste van de aangrenzende plantsoenen. Bij de berm naar de plantsoenen komen hoge trottoirbanden om half parkeren in het plantsoen onmogelijk te maken. Verder blijft de opzet van de straat dezelfde.


30 km zone
De straat gaat deel uitmaken van een 30 km zone gebied. Om die reden komen er verhoogde kruisingsvlakken bij de in- en uitritten naar de hoofdweg Noordzijde en halverwege de ventweg. Ook de hoofdweg Noordzijde maakt deel uit van de 30 km zone en krijgt bij de Burgemeester Rendorpstraat een uitritconstructie. Zie verder de ontwerpschets in de bijlage onderaan deze pagina.

Overleg en informatie
Bewoners en andere geïnteresseerden konden in maart van dit jaar meepraten over de plannen voor het groot onderhoud. Enkele bewoners hebben van die mogelijkheid gebruik gemaakt. Hun inbreng is in de uitwerking van de plannen én de wijze van uitvoering meegenomen. Voor meer informatie over de inrichting en de wijze van uitvoering kunt u terecht bij onderstaande contactpersoon.

foto boven: De ventweg langs de Noordzijde met rechts de bebouwing van het Frans Naerebouthof, Dorus Rijkershof en Jan Cupidohof en links de jachthaven aan de Sloterplas.
foto onder: Deze kruising van de Noordzijde naar de Burgemeester Rendorpstraat krijgt een inritconstructie in verband met de aanleg van een 30 km zone.

Contact:
Boy Busing
Bijlage(n):
Schetsontwerp ventweg Noordzijde
Gerelateerde bericht(en):
Werk aan de weg