Gemeente Amersfoort

Inloopbijeenkomst parallelwegen Stadsring; zelfde functie, ander uiterlijk

datum: 11 mei 2004

De gemeente Amersfoort organiseert op maandag 17 mei een inloopbijeenkomst in de Observant aan het Stadhuisplein 7 te Amersfoort. Tijdens deze bijeenkomst ligt het plan voor de herstructurering van de parallelwegen van de Stadsring ter inzage. De parallelwegen behouden dezelfde functie, maar krijgen een ander uiterlijk. Tijdens de bijeenkomst kunnen de bezoekers de tekeningen inzien, vragen stellen aan het projectteam en een reactieformulier invullen. Bewoners en ondernemers zijn van harte welkom tussen 16.00 en 17.00 uur en tussen 19.00 en 20.00 uur.

Nieuwe situatie
De herinrichting van de parallelwegen van de Stadsring betreft het stuk tussen het kruispunt van de Stadsring met de van Asch van Wijckstraat en het kruispunt Stadsring met de Flierbeeksingel. De parallelwegen blijven dezelfde functie houden, maar worden anders vormgegeven. In het nieuwe profiel wordt de nadruk gelegd op de fietsfunctie en worden de parkeervakken duidelijker gemarkeerd. Het plan voor de parallelwegen, dat al langer op de planning staat, maakt onderdeel uit van het herinrichtingsproject van de Stadsring.

Planning en procedure
Na de inloopbijeenkomst wordt het plan definitief gemaakt. Via een bewonersbrief en de lokale media worden betrokkenen geïnformeerd over de eventuele wijzigingen. Het ligt in de bedoeling om in augustus te starten met de werkzaamheden. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met eind november. In augustus krijgen betrokkenen verdere informatie over de planning, de werkzaamheden en de eventuele overlast die men kan ondervinden.