Ingezonden persbericht


Utrecht, 11 mei 2004

Presentatie De Goede Visgids in school haring

Voor het eerst verschijnt in Nederland een uitvoerig overzicht van vis die duurzaam gevangen of gekweekt is. Op maandag 17 mei om 14.00 uur presenteert Stichting De Noordzee 'De Goede Visgids. Vis eten met goed geweten'. De milieuorganisatie heeft dit full-colour boek geschreven samen met Wouter Klootwijk. Bij de presentatie hangt het eerste exemplaar tussen een school haringen in het Oceanium in Diergaarde Blijdorp te Rotterdam. Haring is een van de 'goede vissen' uit het boek.

Aan de hand van een scorelijst in het boek kunnen Nederlandse consumenten straks kiezen voor goede vis; vis die groen (of oranje) scoort in De Goede Visgids. Hiermee stimuleren viseters duurzame vormen van visserij en dragen zij bij aan gezonde zeeën en oceanen. In Nederland ondersteunt onder andere Diergaarde Blijdorp het initiatief van Stichting De Noordzee.

Wat: Presentatie De Goede Visgids. Vis eten met goed geweten Wanneer: Maandag 17 mei 2004
Waar: Oceanium, Diergaarde Blijdorp Rotterdam. Gebruik de ingang Oceanium aan de Blijdorplaan 8 (zijweg van de A. van Stolkweg). Ringweg Noord Afslag 13.

Programma:
13.30u Ontvangst in Restaurant De Lepelaar, naast de kassa. 14.00u Haringaquarium, overhandiging eerste exemplaar 14.10u Haaienzaal. Presentatie boek aan de pers, toelichting op het boek door Michel Langendijk (Stichting De Noordzee) en auteur Wouter Klootwijk. Er worden goede-vis-hapjes geserveerd. 14.25u Vragen en interviews.

Beeld:
De Goede Visgids hangt bij de presentatie in het haringaquarium van het Oceanium, de school vissen kan rond het boek zwemmen. Voor het aquarium overhandigt Floris Groenendijk, directeur van Stichting De Noordzee het eerste exemplaar aan Ad Janssen (meesterkok, bekend van als TV kok bij de TROS) en aan Michael Laterveer (marien ecoloog van Diergaarde Blijdorp).


- Graag verneem ik of u aanwezig zult zijn tijdens de presentatie (m.langendijk@noordzee.nl).
- Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Stichting De Noordzee, Michel Langendijk, 030 - 2340016 (of 06 - 55942646).
- Met een uitdraai van dit bericht kunt u zich melden aan de kassa, u krijgt dan gratis toegang tot Blijdorp. Gratis uitrijkaarten worden op de bijeenkomst uitgereikt