Ministerie van Justitie


http://www.justitie.nl

MIN JUST: Aanbieding RISc aan minister Donner

De Stichting Reclassering Nederland (SRN) heeft in het kader van het programma Terugdringing Recidive het diagnostisch instrument Recidive Inschattings Schalen (RISc) ontwikkeld. Met dit instrument kan worden bepaald of het kansrijk is om in gedetineerden te investeren door middel van effectieve interventies.
RISc biedt de mogelijkheid te beoordelen wat de factoren zijn die in hoge mate de kansen op recidiveren bepalen, de zogenaamde criminogene factoren. Ook helpt RISc om interventies te plannen die de risico's op recidive verminderen. Het instrument is van groot belang om het selectieveren reclasseringsbeleid ten uitvoer te brengen.

RISc wordt op 17 mei 2004 door de voorzitter van de SRN, mevrouw drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten aangeboden aan minister Donner van Justitie.
Media kunnen bij de aanbieding aanwezig zijn. De bijeenkomst duurt van 17.45 uur tot 18.45 uur en vindt plaats in de Van Schaikzaal van het ministerie van Justitie, Schedeldoekshaven 100 in Den Haag.

U kunt zich voor de aanbieding aanmelden bij het secretariaat van de Directie Voorlichting, telefoonnummer: 070-3707345.

Met vriendelijke groet,

A.M.E. Stordiau-van Egmond
Directeur Voorlichting

12 mei 04 12:14