Gemeente Utrecht

SENIORENRESTAURANT VOOR TRANSWIJK EN KANALENEILAND

Senioren in Transwijk en Kanaleneiland hebben er een bijzondere voorziening bij in de eigen wijk. Op maandag 17 mei opent het seniorenrestaurant van woonzorgcentrum De Bijnkershoek officieel de deuren. Wijkwethouder Toon Gispen zal samen met enkele medewerkers van wijkbureau Zuidwest aanschuiven aan tafel voor een feestelijke maaltijd. Leerlingen uit het praktijkonderwijs van de Dr. Vliegenthartschool bedienen aan tafel. Het idee van het seniorenrestaurant kwam op tijdens een bijeenkomst van Buurtpanel Transwijk en is overgenomen door De Bijnkershoek.

De gemeente Utrecht zal maximaal Euro 20.000 uit het leefbaarheidsbudget bijdragen aan dit initiatief. Het initiatief van De Bijnkershoek (onderdeel van Stichting ContinU) om een seniorenrestaurant te starten, is met veel enthousiasme van de grond gekomen in samenwerking met wijkbureau Zuidwest en wijkvereniging Wij Op Ons Eiland. Met de nieuwe voorziening wil De Bijnkershoek extra service bieden aan senioren in Transwijk Kanaleneiland. Het is de bedoeling dat de service wordt uitgebreid met andere activiteiten.

Het seniorenrestaurant zal in eerste instantie op maandag, dinsdag en donderdag van 12.30 - 13.30 uur geopend zijn voor 55+ers uit Transwijk en Kanaleneiland. De prijs van een dagschotel is Euro 6,50. De U-pas geeft Euro 1,50 korting. Betaling verloopt met strippenkaarten die te verkrijgen zijn in de winkel van De Bijnkershoek. Aanmelding gebeurt minimaal een week vooruit.

Noot voor de media: De pers is van harte uitgenodigd om bij deze opening aan tafel te schuiven. De bijeenkomst begint om 12.00 uur met korte toespraken door de lokatiemanager Carla Delsing van De Bijnkershoek en wijkwethouder Gispen. De maaltijd wordt geserveerd om 12.30 uur. Het seniorenrestaurant is ondergebracht bij De Bijnkershoek, Grebbeberglaan 60, Utrecht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Regie Bouma, bestuurscommunicatie stadhuis Utrecht, 030-286 11 55.

Utrecht, 13 mei 2004