Partij van de Arbeid


PvdA-voorlichting


Plein 2


Postbus 20018, 2500 EA Den Haag


Tel 070 - 318 3025/Fax 070 - 318 2800*


Den Haag, 13 mei 2004


Dagboek Zorg


Kamerleden op onderzoek in de Baarsjes


Maandag 17 mei gaan Jeroen Dijsselbloem en Khadija Arib, PvdA Tweede-Kamerleden en Arco Verburg, PvdA fractievoorzitter Stadsdeel de Baarsjes op onderzoek uit naar de stand van de gezondheidszorg in stadsdeel de Baarsjes, Amsterdam.


Het Kenniscentrum van de PvdA is op 12 mei van start gegaan met het Dagboek Zorg .


Twee maanden lang discussieert de PvdA intensief over de uitdagingen, problemen en kansen van de gezondheidszorg. Dit gebeurt langs verschillende thema s. Vanaf 17 mei is het thema Gezondheidszorg in de grote stad.


De PvdA-ers gaan op 17 mei van 11.00 uur tot 16.00 uur op bezoek bij een huisarts, de wijkpost voor ouderen, het consultatiebureau, de GG en GD voorlichter in eigen taal, de gehandicapte consulente van Mee Amstel en Zaan. Centraal in deze gesprekken staan de kwaliteit en de toegankelijkheid van de gezondheidszorg in de grote stad, die wellicht onder druk komen te staan met de voorgenomen plannen van het kabinet. Ook speciale aandacht voor de interculturele zorg.


Voor informatie over het project Het Dagboek en andere vragen kunt u contact opnemen met het Kenniscentrum van de PvdA, Angelina Scalzo 020-5512208 of een e-mail sturen naar: kenniscentrum@pvda.nl


Het Kenniscentrum van de PvdA wil bijdragen aan de organisatorische en programmatische vernieuwing die de PvdA heeft ingezet. De PvdA moet een krachtige ideeënpartij zijn, waarin inhoudelijke discussies over maatschappelijke vraagstukken in alle openheid worden gevoerd tussen alle geledingen in de partij en met mensen en groeperingen van buiten de partij.


Voor verdere informatie over het werkbezoek, zoals een uitgebreid programma, kunt u contact opnemen met de afdeling Voorlichting: Altie Blanken, 06 - 215 66 951