Gemeente Hoogeveen

14 mei 2004
Nieuwe kansen voor poelkikkers
Maandagmiddag 17 mei openen de gemeente Hoogeveen en de Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) bij Hollandscheveld drie nieuwe poelen voor poelkikkers. Wethouder Leistra en WMD-directeur Hoogsteen verrichten om 16.00 uur de openingshandeling. De poelen zijn een eerste maatregel om het verloren territorium voor de Poelkikker vanwege bedrijventerrein Buitenvaart I te compenseren.

De poelen zijn gelegen in waterwingebied Holtien van de WMD aan de Albartsweg, even ten zuiden van Buitenvaart I. ?Wij zijn blij met de WMD als samenwerkingspartner. Zonder partners lukt het de gemeente bijna niet maatregelen voor flora en fauna te realiseren,? aldus wethouder Leistra.

Behalve poelen zijn er nog meer maatregelen die de gemeente treft om de omstandigheden te verbeteren voor de kikkers in het gebied. Zo worden twee leefgebieden van de bestaande populaties van de Poelkikker al gericht onderhouden. Het gaat om de Trekgatenweg en Schoonhoven. Verder zijn er plannen voor verbindingszones tussen de populaties. De komende jaren zal de gemeente de maatregelen uitvoeren, zodat op termijn in een groot gebied ten zuiden en zuidoosten van Hoogeveen een duurzame Poelkikkerpopulatie kan ontstaan.