Gemeente Amersfoort

Start herinrichting kruising Arnhemseweg/Bosweg

datum: 13 mei 2004

In de week van 17 mei wordt een begin gemaakt met de werkzaamheden aan de Bosweg en de kruising met de Arnhemseweg. Het verbeteren van de veiligheid is in deze herinrichting het belangrijkste doel. Omwonenden hebben tijdens een inloopavond kunnen reageren op de plannen. De herinrichting wordt in drie fasen uitgevoerd en is naar verwachting begin september 2004 klaar.

Fasen en verkeersomleidingen
Fase 1 en 2 Bosweg
De eerste en tweede fase betreft de Bosweg. De werkzaamheden aan de Bosweg beginnen op 17 mei en duren tot medio juli. Het verkeer wordt omgeleid via de Stephensonstraat, de Everard Meysterweg en de Arnhemsweg.

Fase 3 kruispunt Bosweg met de Arnhemseweg
De werkzaamheden op het kruispunt Bosweg met de Arnhemseweg starten na de bouwvakantie en eindigen begin september.

Wat gaat er gebeuren?
Rond de kruising Arnhemseweg/Bosweg wordt het bestaande fietspad op beide wegen aangepast. Er ontstaat een veiligere situatie voor overstekende fietsers door het verleggen van de fietsoversteek. Bovendien wordt er ter plaatse van de fietsoversteek in de Arnhemseweg een vluchtheuvel aangelegd. In verband met de verplaatsing van de fietsoversteek en de aanleg van de vluchtheuvel wordt de Arnhemseweg ook verlegd. Asfalt vervangt de bestaande. Ook komt er een 50 km-plateau om weggebruikers te dwingen hun snelheid te verlagen. De wegverlegging heeft echter wel tot gevolg dat enkele bomen op de Arnhemseweg verwijderd moeten worden.
Op de Bosweg ter hoogte van de Vossenstraat wordt een 30 km-plateau aangelegd. Het tweerichtingen fietspad wordt verlengd tot de Vossenstraat en krijgt rood asfalt. Tot slot, op het eerste gedeelte van de Bosweg (bekeken vanaf de Arnhemseweg) tot aan de Vossenstraat worden parkeerhavens aangelegd. De rest van de Bosweg behoeft geen grote aanpassingen, alleen het asfalt wordt vervangen.

Informatievoorziening
Voor vragen over de uitvoering van het werk, kunt u contact opnemen met de Servicetelefoon van de gemeente Amersfoort, telefoon 033- 469 48 69. De medewerkers verbinden u door met de betrokken directievoerder of opzichter.
De uitvoeringstekeningen van het werk aan het kruispunt Arnhemseweg/Bosweg liggen ter inzage bij Stadsinformatiewinkel De Observant, Stadhuisplein 7.
Actuele informatie over stremmingen en omleidingsroutes in de stad is te vinden via 'Werk in uitvoering' op www.amersfoort.nl of in de rubriek 'De weg in de stad' in de wekelijkse Stadsberichten.