Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 17 mei 2004

(


Noordwijk Bromfiets- en alcoholcontrole
De politie heeft in de nacht van zaterdag 15 mei een bromfiets- en alcoholcontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op de Van Berkelweg, de Gooweg en de Nieuwe Zeeweg. In totaal werden er 51 blaastesten afgenomen. Vijf personen hadden te veel gedronken. De uitslagen van de blaastesten lag tussen de 250 en de 515 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuurders wordt proces verbaal opgemaakt. Naast deze processen verbaal werden er nog 70 bekeuringen uitgeschreven voor de fietsverlichting (40), de constructiesnelheid bromfiets (14), gele plaat (4), het niet dragen van de helm (4) en overige overtredingen (8).

Noordwijkerhout/Noordwijk Wielrenners ten val
Op zondag 16 mei even voor 10.00 uur ontstond op de Oosterduinen een valpartij tussen een groep wielrenners en twee fietsers van 67 jaar uit Noordwijkerhout. De groep wielrenners reed in de richting van Noordwijkerhout, het echtpaar reed in tegenovergestelde richting. Vermoedelijk raakten de fietsers in het voorbijrijden elkaar waarna de man tegen zijn echtgenote kwam en op de weg viel.Twee van de wielrenners, een 45-jarige Zandvoorter en een 30-jarige Haarlemmer werden overgebracht naar het ziekenhuis LUMC. De Zandvoorter liep ernstig hoofdletsel op. De Noordwijkerhouter werd met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Katwijk Steekpartij
De politie heeft op zondag 16 mei omstreeks 06.00 uur een 34-jarige Katwijker aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor een 20-jarige plaatsgenoot in een woning in Katwijk te hebben gestoken. De verdachte, een bekende van het slachtoffer, kon op de
E.A. Borgerstraat worden aangehouden. Het slachtoffer paste op het huis van een vriendin toen hij gestommel in de woning hoorde en de verdachte beneden aantrof. Gelijk hierop werd hij in een been gestoken. De man werd overgebracht naar het LUMC. Vermoedelijk is het contact tussen de ex-vriendin van de verdachte en het slachtoffer de aanleiding van de steekpartij. De verdachte is in verzekeringgesteld.


Katwijk Hardrijder onder invloed

De politie heeft zondag 16 mei rond 19.15 uur een 62-jarige Noordwijkerhouter aangehouden wegens te hard rijden en rijden onder invloed. De man reed met een snelheid van 134 km/uur over de N206. Bij de staandehouding ter hoogte van de Roversbrug bleek dat hij te veel had gedronken. De ademanalyse wees 345 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal voor de snelheidsovertreding en voor rijden onder invloed.


Katwijk Alcoholcontrole

Op de Wassenaarseweg heeft de politie op vrijdagavond 14 mei en in de daaropvolgende nacht een alcoholcontrole gehouden. Twee bestuurders bleken boven de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken Een 53-jarige Katwijker blies 445 ug/l en een 35-jarige man uit Wassenaar blies 260 ug/l. Beide kregen een proces-verbaal.


Katwijk Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zondag 16 mei het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige Katwijker. Agenten zagen hem rond 04.00 uur zijn auto op de stoep van de Tramstraat parkeren. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. De ademanalyse op het politiebureau gaf een ademalcoholgehalte van 930 ug/l aan. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd vanaf 570 ug/l.


Leiden - Politie houdt verdachte van inbraak in woning aan

De politie hield op zondag 16 mei rond 13.00 uur op de Lammenschansweg een 35-jarige man uit Leiden aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een woning aan de Hyacintenstraat. De verdachte vluchtte de woning uit nadat hij door thuiskomers werd betrapt. De gealarmeerde politie zocht de buurt af en trof en wist de verdachte aan te houden. Hij is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.


Leiden - Ongeval

Op vrijdag 14 mei rond 17.50 uur raakte een 15-jarige jongen uit Leiden gewond bij een ongeval. Op de Diamantlaan liet hij zich op zijn fiets voorttrekken door een 17-jarige plaatsgenoot die op een bromfiets reed. Vermoedelijk ging daarbij iets mis en kwam hij ten val. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. Personeel van de traumahelikopter verleende assistentie. De politie heeft het ongeval in onderzoek.

Leiden Verkeersongeval en rijden onder invloed
De politie heeft op zaterdag 15 mei even voor 21.30 uur een 23-jarige fietster uit Rijnsburg aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en het veroorzaken van een aanrijding. De vrouw fietste over de Marnixstraat komende uit de richting van de Molenstraat. Doordat zij niet zoveel mogelijk rechts hield ontstond er een aanrijding met een 31-jarige bromfietser uit Leiden. De man werd met letsel aan een schouder overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis. De vrouw bleek onder invloed te zijn van alcohol en werkte tijdens de aanhouding niet mee. Enkele omstanders begon zich te bemoeien met de situatie. Een vriend van de vrouw wilde voorkomen dat de vrouw werd meegenomen naar het bureau en pakte de vrouw vast. Ook probeerde de man een hond aan te zetten de agenten te bijten. Toen de hond inderdaad richting de agenten kwam gebruikten zij pepperspray om de hond op afstand te houden. De vrouw werd meegenomen en overgebracht naar het ziekenhuis waar een bloedproef werd genomen om het alcoholgehalte vast te stellen.


Voorschoten - Politie onderzoekt twee autobranden

De politie onderzoekt twee autobranden die kort achter elkaar uitbraken. Op vrijdag 14 mei rond 23.40 uur werd ontdekt dat een op de Cornelis Jollaan geparkeerde auto brandde. Nog geen half uur later werd een tweede brand ontdekt. Een aan Het Wedde geparkeerde auto stond in de brand. De brandweer bestreed het vuur. De politie heeft het vermoeden dat de branden zijn aangestoken en onderzoekt dit.


Oud Ade Onder invloed tegen paaltje gereden

De politie heeft zondag 16 mei het rijbewijs ingevorderd van een 54-jarige man uit Rijpwetering. De man reed rond 19.45 uur tegen een paaltje aan langs de Leidseweg. Hij verklaarde dat hij zijn 14-jarig zoontje op de bijrijderstoel naast hem liet schakelen. Toen dit niet lukte zou hij dusdanig zijn afgeleid, dat hij tegen het paaltje aan botste. Uit de ademanalyse bleek dat hij bijna vijf maal de toegestane hoeveelheid (220 ug/l) had gedronken, namelijk 1040 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Alphen aan den Rijn Automobilist rijdt tegen wegafzetting
Een 38-jarige auotmobilist uit Rotterdam is op vrijdag 14 mei omstreeks 21.15 uur door een wegafzetting gereden op de N11. De Rotterdammer reed in de richting van de Boskoopseweg toen hij in de bocht rechtdoor reed tegen een stalen wegafzetting. De automobilist bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij werd met nek- en rugklachten overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. In het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen om het alcoholgehalte vast te stellen. De uitslag daarvan is nog niet bekend.


Alphen a/d Rijn Onder invloed

De politie heeft zaterdag 15 mei rond 01.45 uur een 38-jarige Zwammerdammer aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed slingerend vanaf het Raoul Wallenbergplein in de richting van Kerk en Zanen. Op de Portugalstraat werd de man staande gehouden. Hij bleek te veel te hebben gedronken. De ademanalyse op het politiebureau wees 345 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.


Bodegraven Rijbewijs ingevorderd

De politie heeft zaterdag 15 mei het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige man uit Bodegraven. De politie zag hem handheld bellen achter het stuur op het Stationsplein. Hierop is de politie achter de bestuurder aangereden waarop deze zijn snelheid verhoogde. Stoptekens werden door de bestuurder genegeerd. Op de Dronenweg is de bestuurder uiteindelijk gestopt. De blaastest gaf aan dat hij te veel gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau wees 710 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.


Waddinxveen Alcoholcontrole

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden hebben vrijdagavond 14 mei van 19.00 tot 24.00 uur samen een alcoholcontrole gehouden op de op- en afritten van de A12. Hierbij bleken 5 bestuurders te veel te hebben gedronken. Een 40-jarige man uit Moordrecht had met 475 ug/l het hoogste ademalcoholgehalte. Alle vijf bestuurders met een te hoog ademalcoholgehalte kregen een proces-verbaal. In totaal zijn 1500 bestuurders op alcoholgebruik gecontroleerd.


Zevenhuizen Rijbewijs ingevorderd

De politie heeft zaterdag 15 mei het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige man uit Zevenhuizen. Agenten zagen hem rond 03.00 uur op de Dorpsstraat rijen waarbij hij de geslotenverklaring negeerde. Toen hij wilde keren botste hij tegen een betonnen plaatje aan. De ademanalyse wees 620 ug/l uit. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd

Gouda Onder invloed op de fiets
De politie heeft op zaterdag 15 mei omstreeks 01.00 uur een 46-jarige Goudse aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. Omstreeks 22.30 uur zagen agenten de vrouw op het trottoir liggen van de Agnietenstraat. De vrouw was vanuit de richting van de Convenstraat de Agnietstraat opgereden toen zij al slingerend tegen een voorbij rijdende bus reed en ten val kwam. Een beveiligingsmedewerker seinde de ambulance in. De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis waar een bloedproef werd afgenomen om het alcoholgehalte vast te stellen. De uitslag daarvan is nog niet bekend.


Gouda - Aanrijding met gewonden

De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding tussen twee auto's op de kruising Bodegraafsestraatweg met de Burgemeester van Reenensingel. De aanrijding gebeurde op zondag 16 mei rond 02.35 uur. Er vielen twee gewonden, een 18-jarige vrouw uit Gouda en een 17-jarige jongen uit Reeuwijk. Zij waren inzittenden. Beiden zijn overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De politie hield een 19-jarige man uit Gouda aan. Hij bestuurde de auto waarvan lezingen zeggen dat deze door rood licht reed. Verder bestaat het vermoeden dat hij onder invloed van een stof verkeerde die de rijvaardigheid beïnvloede. De politie liet voor dit onderzoek bloed van de verdachte afnemen.


Schoonhoven - Politie houdt verdachte van mishandeling aan

De politie hield op zondag 16 mei rond 05.00 uur op de Pasteurweg een 18-jarige man uit Schoonhoven aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor in een uitgaansgelegenheid een 16-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. De mishandeling bestond uit een knietje in het oog geven. De 16-jarige liep daardoor een dik oog op. Na te zijn verhoord door de politie werd de verdachte in de middag weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
---------------------------------------einde berichten ------------------------------------------------------------
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --