Ministerie van Defensie


---


---

foto: bij het verwijderen van de toplaag kwam 35.000 ton asfalt vrij dat met 150 vrachtwagens moest worden vervoerd (Hennie Keeris).

Grootscheeps onderhoud start- en landingsbaan vliegbasis Eindhoven

17-5-2004 9:25:00

De Koninklijke Luchtmacht is afgelopen weekend (15 en 16 mei) begonnen met een grootscheeps onderhoud aan de start- en landingsbaan van de vliegbasis Eindhoven. Het onderhoud zal voornamelijk 's nachts en in de weekenden plaatsvinden om het vliegverkeer van de luchtmacht en Eindhoven Airport zo min mogelijk te hinderen. De renovatie duurt ongeveer vier weken.

De start- en landingsbaan is eigendom van het ministerie van Defensie en bestemd voor militaire vliegoperaties. Daarnaast gebruikt Eindhoven Airport de baan voor burgervluchten. Bij het verwijderen van de toplaag werd over 135.000 m2 bijna 10 cm asfalt van de baan gehaald. Om het vrijgekomen asfalt te vervoeren (ongeveer 35.000 ton) zijn rond de 150 vrachtwagens nodig.

Tijdens de renovatie sluit de start- en landingsbaan twee keer volledig voor vliegverkeer. Civiele vluchten wijken dan uit naar Beek en militaire vluchten naar Rotterdam en het Belgische Melsbroek (foto: Hennie Keeris).