Het Nederlandse Rode Kruis


17 mei 2004
Ernstig zieke kinderen op vakantie met het Rode kruis

Ieder jaar gaan er meer dan 6000 zieken en gehandicapten op vakantie met het Rode Kruis

Lonneke Opdam (28) was met haar moeder en zoontjes te gast in Rode Kruis-hotel IJsselvliedt "Ik heb twee zoontjes, Kyllian van vier en Fynn van twee. Fynn heeft een ernstige aandoening. Hij moet vaak onverwacht naar het ziekenhuis. Dat gebeurt gemiddeld een keer per maand en duurt minstens een week. Onze contactpersoon adviseerde ons om met elkaar op vakantie met het Rode Kruis, zodat we wat tot rust konden komen. Zij heeft Rode Kruis-afdeling Alkmaar gebeld en die heeft het voor ons geregeld.

Alle zorg uit handen geven
We hebben het heerlijk gehad. We hadden een geweldig goed contact met de verpleegkundige. We konden alle zorg voor Fynn uit handen geven. Hij kan een hoop dingen niet, zoals praten en zelf eten, maar je kunt heel goed aan hem zien dat hij geniet. Dan zit hij echt te stralen.

Inzet vrijwilligers geweldig

Voor ernstig zieke kinderen zijn er speciale Rode Kruis- vakantieweken

Wij hebben het meest genoten van het bezoek aan de kinderboerderij. De inzet van de vrijwilligers was geweldig. Wij hadden er twee die prima bij ons pasten. We konden het zo gek niet bedenken of het kon. We kwamen ook veel meer aan Kyllian toe. Mijn man kon dit jaar helaas niet mee, daarom ging mijn moeder mee. Volgend jaar wil ik beslist weer, maar dan met ons complete gezin."

Meer informatie:

* Maak deze activiteit mogelijk! Doneer aan het Rode Kruis
* Zelf meehelpen? Kijk eens onder vrijwilliger worden of in de vacaturebank

* Wilt ook mee op vakantie? Zoek het Rode Kruis bij ú in de buurt.