CDA

kamervragen
CDA

29-07-03
Schriftelijke vragen van de leden Van Lith en Bruls (CDA) aan de minister van Verkeer inzake de verkeersproblematiek in de regio Eindhoven

De afgelopen weken hebben ten tijde van de aanleg van spitstroken op de randweg van Eindhoven meerdere (zware) ongevallen plaatsgevonden. De risicos voor de regio waren al kritiek, maar hebben nu een onacceptabel niveau bereikt. De verkeersontsluiting van de regio is al langere tijd een punt van zorg, maar afgelopen twee weken hebben vier grote calamiteiten op de randweg zich voorgedaan en is de regio te nauwer nood aan een grote ramp ontsnapt.
Het gaat met name om de risicos die verbonden zijn aan de bundeling van doorgaande snelwegen A2, A67 en A58 bij de Poot van Metz en het feit, dat voor de regio Eindhoven en Helmond bij calamiteiten of rampen geen alternatieve route beschikbaar is. Zelfs hulpdiensten konden in sommige gevallen niet bij de ongevallen komen. Zonder gerichte maatregelen is een ramp niet uit te sluiten. Daarom stelt de CDA Tweede Kamerfractie de volgende vragen aan de minister.