Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwste Toshiba Tecra M2 notebook uitgerust met nieuwe generatie Intel Centrino mobiele technologie voor hogere prestaties en langere gebruiksduur

Satellite A50 brengt Intel Centrino technologie binnen het bereik van de consument

Capelle a/d IJssel, 17 mei 2004 - Toshiba Information Systems Benelux introduceert vandaag een nieuwe variant in de succesvolle Tecra M2-serie. Dit model is uitgerust met de nieuwste Intel Pentium M processor, die vervaardigd is op basis van Intels geavanceerde 90nm architectuur. De Intel Pentium M processor 745, met een klokfrequentie van 1.8 GHz, een level 2 cache van 2 MB en een Front Side Bus van 400 MHz, is één van de eersten met de nieuwe Intel merknaam op basis van processor­nummering.

Deze zakelijke notebook is ontworpen voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige, lichtgewicht draagbare PC met uitstekende prestaties en geavanceerde functies die de gebruiksduur optimaliseren. Daarnaast kan door het gebruik van extra hogecapaciteitsbatterijen de gebruiksduur tot maximaal 11,5 uur worden uitgebreid.

De nieuwe Toshiba Tecra M2 beschikt verder over een geïntegreerde Intel PRO/Wireless 2200 BG, 802.11g netwerkadapter voor snelle en eenvoudige draadloze communicatie. De meegeleverde Toshiba ConfigFree-tool zorgt ervoor dat gemakkelijk verbinding gemaakt kan worden met hotspots en draadloze access points. Naast de snelle 60 GB harde schijf is het systeem voorzien van een DVD SuperMulti drive waarmee zowel DVD-, DVD+ als DVD-RAM discs kunnen worden gelezen én beschreven, waarbij DVD-RAM zelfs gebruikt kan worden zonder speciale brandersoftware.

De nVidia GeForce FX 5200 grafische kaart met 64 MB videogeheugen zorgt voor snelle weergave van complexe videobeelden. Standaard wordt de Tecra M2 geleverd met 512 MB geheugen en een ingebouwde Gigabit Ethernet-aansluiting. Verder beschikt het notebook over een SDIO-slot en een iLink (Firewire)-poort voor hoge flexibiliteit en datasnelheid. Deze flexibiliteit wordt verder benadrukt door de gecombineerde AccuPoint- (mousepoint) en Touchpad-technologie waarbij de gebruiker zelf kan kiezen welke muistechnologie het beste bij hem of haar past.

Lagere TCO en eenvoudiger IT-beheer

De Toshiba Tecra M2 helpt de Total Cost of Ownership (TCO) terug te brengen, onder andere met de ingebouwde docking connector voor de nieuwste Toshiba port replicator. Tevens maakt de Tecra M2 gebruik van dezelfde Slim SelectBay-uitbreidingsmodules als de meeste andere Tecra- en Portégé-notebookmodellen. Dit betekent dat IT-beheerders minder tijd nodig hebben om uitbreidingen te testen en goed te keuren voor gebruik binnen de organisatie. De standaardisatie van hardware binnen een organisatie zorgt verder voor eenvoudigere procedures bij het aanschaffen van producten en voor lagere supportkosten. Naast de ondersteuning voor deze gemeenschappelijke componenten garandeert de Tecra M2 gebruikers ook een stabiel platform met een productlevenscyclus van minimaal 12 maanden.

Satellite A50: Intel Centrino mobiele technologie tegen een aantrekkelijke prijs

De nieuwe generatie Satellite A50 van Toshiba biedt een basis Centrino-model tegen een aantrekkelijke prijs. De nieuwe Satellite A50-432 is uitgerust met een Intel Pentium M processor 1,5 GHz en is tevens voorzien van een geïntegreerde Intel PRO/Wireless 2200BG 802.11b/g netwerkmodule. Bovendien is het systeem uitgerust met 512 MB intern geheugen, een 40 GB harde schijf en een 15 inch TFT beeldscherm. De ingebouwde DVD-R/RW brander zorgt voor multimedia gemak in combinatie met de SRS TruSurround technologie. Dankzij de meegebundelde Microsoft Office OneNote 2003-applicatie wordt het maken, bijhouden en organiseren van notities via het notebook een fluitje van een cent. Een TV-out en iLink (Firewire)-poort bieden extra connectiviteit. Het systeem weegt slechts 2,9 kg en oogt fraai met een elegant zilveren design. De batterijtijd van ongeveer vier uur betekent dat gebruikers gedurende langere tijd ook daadwerkelijk draadloos kunnen werken.

Productspecificaties Tecra M2


· Intel Centrino Mobiele technologie;

o Intel Pentium M processor, 745;

§ 1.8 GHz, 2 MB L2 cache, 400 MHz FSB;

o Intel PRO Wireless 2200 BG 802.11b/g (WiFi);

o Intel 855 Chipset familie;


· Microsoft Windows XP Professional;


· 14,1" XGA TFT scherm;


· NVIDIA GeForce FX Go5200 grafische controller, met 64MB DDR videogeheugen;


· 512MB DDR RAM (uit te breiden tot maximaal 2GB);


· 60 GB - 5400 rpm harddisk;


· DVD SuperMulti DVD brander (DVD+, DVD- en DVD-RAM);


· V.90 modem, 10/100/1000 Ethernet LAN en Infrarood-poort;


· Een Secure Digital (SD)-geheugenslot met I/O ondersteuning;


· iLink, parallel en TV-out (S-video) poorten;


· geïntegreerde antenne voor optionele uitbreiding met Bluetooth;


· Touchpad en Accupoint;


· Twee USB 2.0-poorten;


· Speciale Presentation toets;


· Tot 4 uur batterijtijd op 1 batterij en tot 7:25 uur op 2 batterijen. Met een hogecapaciteitsbatterij in plaats van de standaard batterij in combinatie met een 2e batterij totaal tot 11:30 uur;


· Microsoft Office OneNote 2003;


· 1 jaar pickup & return garantie.

Productspecificaties Satellite A50-432


· Intel Centrino Mobiele technologie;

o Intel Pentium M processor, 1.5 GHz;

o Intel PRO Wireless 2200 BG 802.11b/g (WiFi);

o Intel 852 Chipset familie;


· Microsoft Windows XP Home Edition (keus uit NL, UK, FR);


· 15,0" XGA TFT scherm;


· 512MB DDR RAM (uit te breiden tot maximaal 2GB);


· 40 GB harddisk;


· DVD-R/RW DVD brander;


· V.90 modem, 10/100 Ethernet LAN;


· iLink en TV-out (S-video) poorten;


· Touchpad;


· Drie USB 2.0-poorten;


· Microsoft Office OneNote 2003 (keus uit NL, UK, FR gekoppeld aan keus Windows XP);


· Tot 4 uur batterijtijd;


· 1 jaar pickup & return garantie.

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, een leverancier van portable computers. Naast notebooks levert de organisatie mobiele en draadloze Pocket PC's, accessoires en mobiele server oplossingen voor de zakelijke en consumentenmarkt. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl

De Computer Systems Division van Toshiba streeft bij de ontwikkeling van haar geavanceerde notebooks, PDA's en servers naar de ultieme vrijheid van werken. Toshiba is toonaangevend fabrikant van mobiele producten uitgerust met WiFi- en Bluetooth-connectiviteit; dé wereldstandaarden voor draadloze systemen op kantoor, thuis en onderweg.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation ontwikkelt informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten en consumentenelektronica voor uiteenlopende markten. Het bedrijf heeft een positie verworven als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd 166.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 47 miljard US$ (2003).



Ingezonden persbericht