Stad utrecht, 10.15 uur

Utrecht 17-05-2004 - Nieuwsberichten district Stad Utrecht

Buurvrouw haalt uit met scherp voorwerp

UTRECHT - In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een vrouw aanhouden.

Omstreeks 02.30 uur is een 43-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden, omdat zij bij haar buurman, een 68-jarige man uit Utrecht, een snee had gemaakt in zijn onderarm beginnend bij zijn elleboog en eindigend boven zijn pols. De man had problemen gehad met zijn buurvrouw en hij hoorde omstreeks 01.00 uur een tikkend geluid. Hij liep naar beneden en zag de vrouw bezig met een hamer bij een deur. De man sprak haar daar op aan, waarop zij uithaalde met een scherp voorwerp. De vrouw is aangehouden en ingesloten.

Recalcitrante man aangehouden

UTRECHT - In de nacht van zondag op maandag omstreeks 02.15 uur heeft de politie een 24-jarige man aangehouden op de Paranadreef.

De politie kreeg een melding dat ongeveer een man of 15 overlast zou veroorzaken op de Ivoordreef. Ter plekke troffen ze 10 tot 15 jongens aan en de agenten vroegen hen te vertrekken. Een 24-jarige man reed toen met piepende banden weg en claxonneerde langdurig. De man werd aangehouden en de agenten vroegen hem naar zijn rijbewijs. Hierop antwoordde hij dat hij dat niet had en hij werd meegenomen naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het maken van onnodig geluid en het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs.

Man geeft zijn vrouw autorijles

UTRECHT De politie heeft op de Burgemeester Norbruislaan een man aangehouden, omdat hij zich beledigend had geuit naar agenten.

Omstreeks 22.10 uur zagen agenten tijdens de surveillance een voertuig met twee inzittenden over de parkeerplaats op de Burgemeester Norbruislaan rijden. De agenten besloten om de inzittenden te controleren. Achter het stuur zat een 24-jarige vrouw uit Utrecht. De vrouw kon geen rijbewijs laten zien omdat zij die niet had. Een 31-jarige man uit Amsterdam, die naast haar in de auto zat, verklaarde dat hij zijn vrouw autorijles aan het geven was.

De agenten wilde de man uitleggen dat je hiervoor een instructiecertificaat moet hebben en een voertuig dat als leswagen is aangepast. De man werd kwaad en begon de agenten te beledigen. De man werd meerdere malen gewaarschuwd maar bleef door gaan met beledigen. Uiteindelijk werd de man aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Diefjes aangehouden

UTRECHT Zondagmiddag rond 17.15 uur heeft de politie twee diefjes op heterdaad aangehouden op een bouwterrein aan de Ondiep-Zuidzijde. Twee handlangertjes konden ook aangehouden worden. Eén werd in de wijk aangetroffen, de ander meldde zich op het politiebureau. De jongens, allen uit Utrecht, waren 12, 12, 8 en 5 jaar oud. De politie verdenkt één de 12-jarige jongens van meerdere diefstallen en inbraken. Deze jongen is in verzekering gesteld. De politie is later met de jongen naar zijn huis gegaan, waar verschillende bouwmaterialen in beslag genomen zijn.

Scooterrijder aangehouden na achtervolging

UTRECHT De politie heeft zondagochtend 16 mei rond 03.00 uur een man na een achtervolging aangehouden.

Motoragenten zagen op de afrit van de Europalaan een scooter met gedoofde lichten richting de Winthontlaan rijden. De bestuurder en zijn bijrijder reden snel weg toen zij de agenten zagen. Bij de achtervolging die volgde, probeerde de scooterrijder herhaaldelijk de motoragent ten val te brengen, door hen af te snijden. De politie kon de scooter klem rijden, waarna de twee er rennend vandoor gingen. Met versterking is de politie hen gaan zoeken. Een politiehond vond via een geurspoor één van de twee, een 19-jarige Utrechter. Hij is aangehouden voor poging tot mishandeling of doodslag. De politie zoekt de andere man nog.

Aanhouding na inbraak

UTRECHT - In de nacht van zondag op maandag omstreeks 01.50 uur heeft de politie een aantal jongens aangehouden.

De politie heeft drie 17-jarige jongens uit Utrecht aangehouden, omdat ze vermoedelijk hadden ingebroken in een pand aan de Hengeveldstraat. De jongens vernielde een ruit en namen zes computers mee.

Een getuige, die op bezoek was bij een vriendin op de Blieckstraat, hoorde gestommel waarschuwde de politie. Hij zag een aantal jongens uit de bosjes komen. Twee van hen stapte in een auto en parkeerde deze op de Vermeulenstraat. Zij zijn toen uitgestapt en weggerend. De andere jongens zijn weggevlucht, één in de richting van de Jan van Galenstraat en een aantal in de richting van het Griftpark. De auto waarin de jongens hadden gezeten lag vol met computers en flatscreens. Het bleek dat ze ook vier systeemkasten hadden weggezet in de bosjes naast de flat van de Blieckstraat. De auto bleek van diefstal afkomstig.

Bij een onderzoek in de omgeving troffen de agenten drie jongens aan in het Griftpark. Zij voldeden aan de signalementen, die de getuige had doorgegeven. Zij zijn aangehouden en tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.