Politie Drenthe

maandagmorgen

Assen 17-05-2004

Politie neemt rijbewijs van bestuurder in
EEXT Gisteravond heeft de politie het rijbewijs van een 84-jarige inwoner van Gasselte ingenomen. De man botste op de Provincialeweg ter hoogte van Eexterhalte, zonder enige reden, met zijn personenauto tegen een in de berm staand schrikhek en lantaarnpaal. Na onderzoek bleek dat hij kort daarvoor door meerdere weggebruikers gewaarschuwd was omdat hij herhaaldelijk op de linkerweghelft reed.

Skateboarder gewond
RODEN Een 13-jarige skateboarder uit Roden is gisteravond tijdens het skaten gewond geraakt. De jongeman kwam tijdens het skaten in de tunnel aan de Leutingewolderweg ten val. Hij werd met onbekend letsel naar het AZG overgebracht.

Hardleerse bestuurder loopt voor tweede keer tegen de lamp PEIZE Gisteravond omstreeks 23.00 uur reed een onder invloed van alcohol verkerende 22-jarige automobilist uit Tolbert op De Horst in een sloot. Naast hem zat een 20-jarige vriend uit Peize. Beide zijn met onbekend letsel overgebracht naar het AZG. Na onderzoek bleek dat de bestuurder s middags door de politie gecontroleerd was en aangehouden werd omdat hij onder invloed was(475 ug/l). De man kreeg daarvoor een dagvaarding en een rijverbod tot 21.55 uur. Tevens bleek na onderzoek dat de bestuurder hierna weer een café in Peize had bezocht en alcohol genuttigd had. Nadat hij in zijn auto was gestapt is de man in een sloot gereden. Nadat hij door vrienden met zijn auto daaruit getrokken werd botste de man op de kruising Helmerdijk/Westerhorn/De Horst tegen een in de berm staande boom. Hierna vervolgde de man zijn weg en reed hij op De Horst in een sloot. Van de bestuurder werd in het ziekenhuis een bloedproef genomen. De rijbaan werd voor het verkeer in beide richtingen afgezet.

Autodief door politie aangehouden
HOOGEVEEN Gisteravond heeft een motorrijder van politie een 39-jarige Hoogevener bij een garagebedrijf aan de Industrieweg aangehouden. De man stond op het afgesloten terrein van het bedrijf bij een auto van het bedrijf en had deze geopend. De man sprintte bij het zien van de politie samen met een handlanger weg maar kon ingerekend worden. Hij was in het bezit van inbrekersgereedschap. Zijn handlanger is nog spoorloos. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in bedrijf
ASSEN Gisteravond is er ingebroken in een bedrijf aan de Lauers. Door twee ruiten te vernielen kon men binnenkomen. In het pand werden 17 TFT-beeldschermen ontvreemd.

Diefstal aanstekers
ASSEN Afgelopen weekend hebben daders ongeveer 9 pallets met ongeveer 24000 aanstekers gestolen bij een bedrijf aan de J.C. van Markenstraat. Door een roldeur te openen konden de pallets met aanstekers weggenomen worden.

Aanhouding van met mes zwaaiende man door de politie EMMEN Gistermiddag heeft de politie een 26-jarige Emmenaar aangehouden die er van verdacht wordt met een mes een 36-jarige straatbewoner te hebben bedreigd. De man die onder invloed verkeerde werd ingesloten.

Overval supermarkt
GIETERVEEN Zaterdagmiddag werd een supermarkt aan de Broek overvallen. Rond 15.00 uur kwam een ongeveer 40 a 45 jarige man de winkel binnen lopen. Nadat de man een artikel had gepakt legde hij deze bij de kassa neer. De man liep vervolgens om de kassa, bedreigde een 29-jarige medewerkster met een steekvoorwerp en verzocht haar de kassa te openen. Na het openen van de kassa greep de man het papiergeld, enkele honderden euros, en stapte in een voor de winkel gereedstaande auto. In de auto zat een vrouwelijke passagier te wachten. De politie doet onderzoek.

Aantreffen hennepkwekerij
SCHOONOORD In een woning aan de Kerklaan werd gistermiddag op de bovenverdieping een hennepkwekerij(850 plantjes) aangetroffen. Verder constateerde Essent dat er stroom illegaal afgetapt werd. De bewoner werd niet aangetroffen en zal nog gehoord worden.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting van Politie Drenthe tot woensdagmiddag 17.00 uur. Tel. 06-52528707. Info@politie-drenthe.nl